Första advent...

och vilket skitväder! Hade sett fram emot en mysig vinterdag. Ska åka hem till mamma om en stund och baka pepparkakor. Hade tänkt hinna med att ta ut Stig i skogen. Gissa om han såg sugen ut imorse när vi var ut och kissade? Inte så värst vill jag lova. Han hittade en bra väg ut från dörren och in under en balkong. På så vis behövde han inte blöta ner tassarna alls... sen fooort in igen. Nu gör han det han gör bäst: grisar i mattes knä! Snacka om knähund =) Imorse vaknade han tidigt kvart i sju och tyckte att det var dags att stiga upp! Inte, sa matte så sov vi till halv åtta istället. Upp, ut och pinka, vovve fick frukost och sen gick vi och la oss igen. Husse har ju gjort en säng till Stig nedanför min säng, så där låg han och sov på min hand resten av morgonen. Jag hade precis tagit bort handen så han sov själv, vilket är duktigt för att vara han, när husses klocka ringde och vi klev upp. Sen dess har Stig väntat på att vi ska sätta oss i soffan så att han får mysa =) Innan dess tyckte matte att det var städdags så nu har vi dammat och dammsugit hela lägenheten. Skönt! I torsdags gjorde vi advent hemma så nu har vi lite ljusstakar och en stjärna framme. Vänta bara tills det är legalt att plocka fram alla tomtar! Längtar =) Vår bostadsrättsförening har gjort lite juligt på innergården. Vi har fått en stor fin gran med ljus i och ljusslingor kring staketet och lusthuset. Jättemysigt! Nu saknas bara snön efter det här skitvädret! 

Veckan som varit har gått otroligt fort. 
I onsdags var Stig hos mamma hela dagen eftersom P hade bortamatch. Jag passade på att gå en liten sväng på stan och åka till Birsta efter jobbet. Vill så gärna hitta ett nytt köksbord. Ingen lycka då men tror att jag ska fara på Mio idag. Om jag hinner. Deras bord Plaine är superfint. Måste mäta lite i köket bara, så att vi får plats. Blev en sväng på Arken också. Det är hård åtgång på ben hemma så man måste fylla på lagret ofta. =)
Torsdag gick fort. Stig var med P hela dagen och så mycket mer minns jag inte. Tidig kväll blev det.
Fredag var Stig hemma med husse hela dagen. Jag var uppe med tuppen och åkte med tidiga planet till Stockholm för att hålla i utbildning. Kul att få åka iväg en sväng men jobbigt att det blir såå långa dagar. Taxin hämtar mig vid 6 på morgonen och jag är inte hemma förrän strax före 7 på kvällen. Gick ganska bra iallafall, förutom lite strul med lokalen och datorerna när vi skulle börja flöt det på rätt bra! Nu får vi se när nästa gång blir. Sundsvall veckan som kommer vet jag inte om jag ska vara med på och sen är det Malmö om någon vecka men det tar Kattis och Madde. =)
Igår for vi till Petters föräldrar i Bergsjö direkt efter Petters morgonträning. Petters pappa fyllde år, så vi skulle fira honom lite. Dessutom hade ju inte Stig varit till Bergsjö så vi måste ju visa honom runt! Skogspromenad och middag, supermysigt! =)

nu väntar pepparkakorna!  
 

Hur söt kan man va?


Den här bilden  tog jag på Stig när vi hade myskväll igår, såå söt =)

Snöstorm

nja, inte riktigt kanske men det snöar och på vissa ställen blåser det som bara den. Gissa om det var en liten hund som inte ville gå ut imorse. Måndag, snö och blåst. Stig upptäckte till sin stora fasa att bästa kissstället nästan hade snöat igen helt! Katastrof! Tittade förskräckt på matte som sa att det är bara att bita ihop och gå och pinka. Herrejisses, kan man pinka massor med gånger i djupsnön i skogen måste man kunna pinka i lite snö hemma också =) Tänk ändå om man varit katt, kattlåda =)

Medan jag var på jobbet och Petter i skolan var Stig med Maja idag. Elin stackarn som hade längtat så efter Stig blev tvungen att jobba lunch med kort varsel. Stackars Elin! Efter jobbet hämtade jag killen som var glad när matte kom men som kunde tänka sig att gå tillbaka in efter att ha pinkat lite. Vi var bara hem och bytte om innan vi gick ut. Farmor for förbi och vinkade när Stig skulle kissa och kanske var pappa i bilen. Inte så jättesugna på att gå ut i busvädret kanske men när vi väl kommit ner på gatan blev det full fart. =) och har man riktigt tur kanske man kan lura matte att busspringa lite uppför backarna mot Södra Allén, buus=) När vi väl kommit iväg var det inga klagomål, vädret till trots. Förutom att Stig hade lite problem med att bedömma snödjupet, med massor med snö i ansiktet som resultat, gick promenaden mycket bra.

Killen börjar bli stor, nya tänder har kommit =) Stoora! har inte sett några småtänder på golvet men det kommer kanske! Kilar gör det nog för killen manglar ben som aldrig förr.

Nedan kommer lite bilder med temat, husse och Stig gör saker tillsammans:

Har husse blivit en tjockis? Näe, det var bara en tax som sovit middag =)  Stig och husse gnager ben på golvet


Myspys =)

Stig gnager själv också =)

Skogspromenad, hockey och hamburgare

Ungefär så har dagen sett ut! Stig och jag var ut och pnikade och han åt frukost imorse, men jag var så trött att vi tog och sov en stund till efteråt. Lite förgrymmade över att den obligatoriska frukosten på Scandic som Petter skulle på innan värmningen inte gällde för respektive och hundar. Efter ett tag tog vi oss samman och städade lite. Stig gjorde några utfall mot dammsugaren så han fick ta en timeout tills husse kom hem... busunge! Efter lunchen for husse tillbaka till ishallen så Stig och jag for upp till Maria och tog en skogsprommis med henne och hundarna. Förutom Candy som är Stigs stora kärlek var Marias brorsdotters Shetland Sheepdog Molly med. Vi tänkte att Stig och Molly borde kunna ha jätteskoj tillsammans, men riktigt så blev det inte. Molly och Stig fick vara lösa så snart vi kommit bort från vägen. Candy fick gå i kopplet en bit till eftersom hon är liite rymningsbenägen. Varför ska man komma till matte när det finns så många människor och hundar att hälsa på? Molly försökte busa med Stig samtidigt som hon skulle sätta honom på plats. Resultatet blev att Stig skrek när hon kom för nära och höll sig nära matte och Marias ben. Det gick bättre när vi kom upp till skogen och Candy fick vara lös. Molly och Candy lekte som bara den i skogen och Stig var med på ett litet hörn. När dom stora hade stojat av sig det värsta var det genast roligare att hänga med hundarna istället för folket. Marias hade massor med gorr godis i fickan och blev genast väldigt populär.

Efter promenaden följde vi med in till familjen Söderberg och tinade upp oss med lite te. Stig lyckades knycka hela påsen med karra ur Marias jackficka och sprang glatt till vardagsrumsmattan med sitt byte. Två glada hundar och en mindre glad matte sprang efter för att försöka knycka bytet. Snälla Candy tittade på medan matte försökte jaga rätt på karrapåsen =) Matte gick segrande ur striden och kunde glatt konstatera att bara en godis trillade ut och den åt Candy upp...  rätt åt liten tax. Påsen åkte i slasken och hundarna fick varsin gobit sen trodde jag att det var nog. Men det tyckte inte Stig så han stod vid diskbänken och skrek åt godispåsen att komma tillbaka... det gjorde den inte! Han har blivit en riktig liten tjuv och knycker glatt allt på rumsbordet. Imorse hittade jag Petters klocka i hundbädden i vardagsrummet. Buse =)

Hem med en trött Stig och direkt vidare till ishallen för att konstatera att det stod 1-1. Fick höra att Malmös mål gjordes av ingen mindre än Petter Rydén. Typiskt! Alla hans mål i rätt mål blir bortdömda men dom han gör i egen kasse verkar det inte vara några problem med... Tydligen var det inte så mycket att göra åt utan det var ett stenhårt skott som gick via hans klubba upp i krysset. Blev till slut 5-2 till Malmö. Var ingen vidare match så jag roade mig med att prata med Frida större delen av sista perioden. Petter gjorde en till bra match och fick spela mycket igen. Roligt! Vi for direkt på sibylla med Petters systrar och åt en jättehamburgare... mums! Nu sitter vi i soffan och myser allihopa. Imorgon är det måndag igen och tillbaka till jobbet. Skulle det inte vara bra med en extra dag på helgen?

Lördagskväll

Äntligen helg! Vi hade en så mysig promenad igår jag och Stig. Det bästa var att Stig helt utan övertalning gick hemifrån. Det är så mycket roligare att gå ut då! Vi gick rundan upp på Södra Allén och Stig träffade en ny kompis, Sanny. En collie som var superfin och extremt tolerant. Ett tag stod Stig med framtassarna på Sannys nos och slickade honom i ögat. Snälla vovve! Igår kväll var jag på hockey efter att ha varit ute med Stig. Såg två sista perioderna av en skitmatch mot Nybro. Sundsvall vann med 1-0 och Petter gjorde en bra match. Kul också att han fick spela när de gick ner på två backpar sista fem minuterna. Efter hockeyn gjorde jag varma ciabatta i ugnen med skinka, mozarellaost, tomat och röd lök. Mums =) Vi myste i soffan framför ett avsnitt av nya Beverly Hills.

Idag har Stig och jag varit hemma i Lagga och tagit en promenad med min mamma i skogen. Innan vi kom till skogen träffade vi Kjell och hans två hundar Lillebror och Aslan. Stig var lite blyg först men efter en stund när vi gick vidare var det jättekul.  När vi gick ini skogen fortsatte dom hemöver. Idag var det sådär kul i skogen... mycket snö och då får man kalla snöbollar under magen och har man otur får man istappar på snorren... inte kul! men vi klarade oss från itappar idag, solen sken och det var såå vackert. Synd att kameran var hemma! Stig var snäll och lydig, stannade och kom när vi ropade. Skönt eftersom han försökte smita från husse på Södra berget häromdagen =) Heeeem!

Var på ljusparty hos Jessica på jobbet i torsdags. Beställde en ljuslykta som ser ut som en ängel... tror den blir jättefin till jul och dessutom lite doftljus. Jordgubbsrabarber och Acai berry mistel, eller nått sånt. Jättemysig kväll med glögg, peppisar och supergod falsk potatisbakelse =) 

Nu har både vi och Stig ätit. Skulle vara lite hygglig och ge honom en bit gurka och en bit morot före maten. Men njaa, han bar förnöjt båda till bädden i köket, slickade lite på dom och tuggade lite men åt inte något av dom. Jaja, korv och kalkon som det är i hundmaten är kanske godare. Blev bästis med Stefan hemma i Lagga idag. Han och Maria kom förbi med sin Elsa. Stig var inte så sugen på att leka men lite lekte dom iallafall. Sen fick Stig karra av Stefan.... mmm, mera, mera! Satt vid Stefans fötter och bad snällt om mer, gottråtta =)

Nu blir det chips och dipp framför tv:n för folket! Hunden har redan ankrat i mattes knä =)

Stig är allt ett litet frö...

Halva veckan har gått... det går så fort nu. Snart bara en vecka kvar till första advent! Det ska bli så mysigt! Fast det är rätt mysigt nu med. Ska ha en riktig slappkväll... har precis ätit, diskat och tänt ljus i hela vardagsrummet. Mysbyxorna är på, har inhandlat lite naturgodis och Stig har myst ner sig i mitt knä. =) Nu saknas bara en sak... Petter! Bortamacht mot AIK ikväll. Hoppas det går bra! Det var som han sa... det kommer att gå undan ikväll! Vi har datorn på och följer matchen via swehockeys gamesonline.

Stig har spenderat dagen med Petters systrar. Tydligen varit en snäll och duktig pojke idag. Skönt att höra!

I måndags var Stig också med Elin och Maria. Petter hade skola hela dagen. Vi hade sett fram emot en kväll hemma matte, husse och vovven. Åka upp på Södra och ta en promenad, äta något gott och bara mysa i soffan. Så blev det dock inte. Petter blev tvungen att göra skolarbete på kvällen så han kom inte hem förrän vid åtta. Men vi gjorde det bästa av kvällen så när han kom hem hade Stig och jag varit på promenad och hade middagen klar. Skönt! Vi hade en supertrevlig promenad Stig och jag. Han var på toppenhumör och behövde ytterst lite övertalning för att gå hemifrån (brukar behövas massor med övertalning och lite lift i mattes famn innan vi kommer iväg). Sprang promenad snarare än gick. Träffade massor med folk som Stig fick heja på och på slutet träffade vi en jättehårig liten hund som han busade lite med. Det är så kul när man verkligen ser hur roligt han tycker att det är gå ut. =) Sen fick jag äta upp att jag sagt att "det är så bra med en liten hund för den kan inte komma upp i sängen..." kan den visst! Jag höll på i köket och Petter spelade gitarr i vardagsrummet när jag hör ett litet småtrotsigt skall. Frågade Petter vad dom höll på med och han svarade att Stig inte var där. Började ana oråd och mycket riktigt när jag kom in i sovrummet låg en liten hund på sängen och ville ha lift ner! Var svårt att bli arg för han var så söt och är så feg för han hoppar aldrig ner från något, men försökte skälla på honom så gott det gick! Hur han kom upp är en gåta för mig =)

I tisdags var Stig med mamma på eftermiddagen. Det var ju inte så trevligt väder så Stig var inte särskilt sugen på någon skogspromenad. Mamma gjorde som vanligt och släppte honom en liten bit in i skogen efter att ha korsat vägen. Började promenera iväg och ropade på honom. Vänder sig om då hon känner att han inte hänger med och i samma sekund som hon tittar på honom så sticker han åt andra hållet. Hemåt! Hon ropar åt honom att stanna och duktig som han är stannar han snällt... ända tills hon kommer så nära att hon faktiskt skulle kunna böja sig ner och ta upp honom... då är det full fart hemåt igen. Stannar snällt när hon ropar och sticker när hon kommer nära nog. Hade det inte varit för vägen hade hon stuckit åt andra hållet men hon blev så rädd att till slut kastade hon sig över honom och fångade honom. Sen blev det till att gå kopplad resten av promenaden. Busfrö!

Senare på kvällen skulle han ut och kissa på baksidan (vi brukar släppa ut honom via en balkongdörr, han kissar och kommer snabbt tillbaka), så Johan och mamma släppte ut honom. Han gick till sitt vanliga kissställe sen stack han iväg i full fart mot skogen. Men då röt Johan i... och när Johan ryter i blir Stig otroligt liten och kom snabbt tillbaka. Heja lillebror!  =) Men vilket litet frö... sådär mycket bus hittar han i vanliga fall knappt på under en vecka. Fast han är ju så duktig i vanliga fall att det vore märkligt om han inte prövade sin vingar någon gång =)

2-0 till AIK efter första perioden. Skit också! Nu måste vi heja ordentligt! =)


Promenad med familjen Söderberg


Full fart på Stig och Candy =)

Barnen och hundarna leker i snön, Två busfrön ett litet och ett litet större, Candy spanar

Stig väntar otåligt på att Candy ska sätta fart =)

Middag hos Helene


Sara och hennes syster Frida, Josefine Sara och Sandra, Wää och Sara

Helene och Sara och ett glas fanta å rosé =)

Promenad på Södra Berget


Stig väntar på husse o matte, Husse och Stig ser ut att diskutera något, Busfrö =)


Varmt och skönt innanför husses jacka

Södra berget och middag hos Helene

Igår hade vi en riktigt härlig dag! När Petter kom hem från träningen åkte vi upp till Södra Berget och tog en härlig promenad på elljusspåret. Precis som jag hoppades på hade det bara kommit snö, inget regn på berget. Så mysigt! Stig sprang omkring och busade i snön! När vi kommit tillbaka och höll på att packa in oss i bilen tyckte Stig att det var så varmt och mysigt innanför husses jacka att han spjärnade emot med alla fyra tassar när vi skulle fara.. mysgris!

Hann precis duscha innan Sara och Helene kom för att titta på Stig. Efter lite fika for dom hem och en stund senare åkte jag efter för att äta middag och dricka vin hemma hos Helene. Det blev en supertrevlig kväll! 7 tjejer och efter maten anslöt Wä, Johns nyinflyttade kompis från Piteå. Det blev många skratt när vi upptäckte att Pitemål och Bergeforsendialekt verkligen skär sig. Många roliga missförstånd när festen blev pesten och snickaren stekaren =) 

Bilder på både folk och hund kommer senare. Nu ska vi ut på skogsprommis med familjen Söderberg i det underbara vädret =)  Får inte glömma kameran ;-)

Puss på dig mamma mu!

Sa Stig imorse och gav mamma Lotta en stor puss på dataskärmen! =) Det var lite roligt även om det kanske var en tillfällighet att det var just hon på skärmen. Jag satt och surfade när Stig upptäckte muspekaren på skärmen. Den var så intressant att han blev tvungen att klampa fram på tangentbordet (trampa på massor med knappar) och kika närmre. Då dök mamma Lotta upp på skärmen och Stig blev bara tvungen att slicka lite på henne.  


Mamma mu, Stig på bänken och Stig med sina ben

Imorse klev jag upp och bakade lite müsliscones till frukost. Stig gnagde ben i köket under tiden. Nu har vi hunnit städa undan lite och väntar på att Petter ska komma hem från träningen så att vi kan åka upp på Södra berget och ta skogspromenaden. Har både regnat och snöat här i stan så jag hoppas på att det bara snöat uppe på berget. Vore supermysigt! Hoppas =)


Gammal bild, Stig tittar hur det gick på husses match igår, Petter och Stig i höstas



Fullt ös ;-)

jo, nu är det tillbaka till vardagen! Fullt upp med promenera Stig, jobba, promenera Stig, äta middag, titta tv, sova :) och Stig har fulll upp med sitt favvogöra, tugga ben... jisses vad han tuggar. Vi fick skicka husse på Arken idag igen och köpa nya tuggpinnar. De jättestora benen är inte så jätteintressanta. Det är så svårt att få en god början =)

Ikväll har jag varit på hockey. Sundsvall mötte Bofors. Ledde med 3-1 när jag kom och förlorade med 3-4 innan det var klart. Kanske borde gjort som Stig sa, stannat hemma med honom och myst i soffan. Niklas och Sara är hemma från Umeå, så Petter passar på att gå ut och ta en öl med grabbarna. Sara stannar ju hela helgen så vi hinner dricka vin imorgon. Jag hade tänkt att Stig och jag skulle tokmysa i soffan nu men Stig poar på golvet och letar efter något eller någon att leka med. Eller kanske någon som vill bjuda på en gobit? jaja, han kommer nog snart och gosar ner sig han också. Innan var vi på promenad. Stig hade druckit mycket och passade på att pinka lite här och där. Lyfte på benet också som en storpojke, men det var nog för att det var lite blött och kallt i gräset. =)

hmm, vad har vi gjort sen sist.... en snabbresumé av veckan:
Tisdag - jag skulle fika med tjejerna på jobbet efter jobbet, Petter hade skola och träning så Stig for med min mamma till Lagga, myste med henne och tog en skogsprommis. Blev aldrig någon fika, jobbade till 7 istället, så vi fick lite mat hos mamma när vi hämtade Stig =)
Onsdag - Petter hade bortamatch. Stig var med Elin och Maria. När jag jobbar klart hämtade jag Stig och så for vi direkt till Kovland för att träffa Erika och William. Wille hade precis ätit kex i vardagsrummet när vi kom. Skitbra tyckte Stig och tog genast hand om smulorna =) Vi hade tur och hann träffa Mattias en sväng innan vi for hem för att se favoritprogrammet, Grey's. Stig var trött efter att ha varit borta hela dagen och somnade direkt i mattes knä i soffan. Husse kom hem vid fyra =(
Torsdag - Direkt efter jobbet for Stig och jag till Ingela och brudarna i Västerböle. Stig tyckte som vanligt att det var såå kul att träffa Mamma, Sanna och Juli. Han och Juli kan busa i timmar. Det är så roligt för honom! och så nyttigt! Sanna och Lotta kan lära honom något som inte jag och Petter kan... att vara hund! Var kul att se att Lotta börjar bli sitt gamla vanliga otroligt vackra glada jag igen. Stig fick prova utställningskopplet, jättekul för det fanns godis =) världens godisråtta! Vi tränade lite på att stå på bordet och desstom lärde sig Stig "Ligg". Så nu kan han sitta, ligga, stanna, komma, vänta på mat eller karra. Duktig liten kille! Tack för en trevlig kväll och god mat!

Nu har killen myst ner sig så nu ska vi slumra lite i soffan tills husse kommer hem! Imorgon blir det skogsprommis =)


Måndag igen!

Helt sjukt vad fort veckorna går =) Sitter på jobbet och har lunch. Orkar inte ta mig för och gå ut så det blir en kort lunch. Funderar på att gå och se Petters match ikväll. Var ett tag sedan jag var på Gärdet och såg nån match. Men det blir nog minst en denna vecka. Petter har fyra matcher den här veckan och tre nästa vecka. Fattar inte hur dom ska orka? Som tur är det inga långa bortaresor utan stockholmslagen som de möter borta.

Igår var jag och Stig upp till familjen Söderberg och tog en promenad i skogen med hela familjen och Candy (deras curly). Stig tyckte att det var superkul med en ny lekkamrat och verkade inte särskilt bekymrad över att hon är betydligt större än honom. Han sprang omkring som en tok i skogen medan hon joggade efter. Lite lessen blev han när hon skuttade in i skogen (lilla kängrun=)), för han såg henne inte och kunde inte skutta efter. Men hon kom snart tillbaka så sprang dom vidare! Hon var så duktig och kom inte åt honom en enda gång även fast dom härjade på. Kul att det fungerade bra så kan vi gå ut fler gånger. Efter lite fika åkte vi hem, jag putsade lite fönster och städade medan Stig kontrollerade att allt gick rätt till, så att matte inte fuskade. =) Sen fick Stig gå och sova medan Petter och jag gick ner på stan och tog en fika på Barista. Passade på att köpa Chaipulvret där, är ju så gott =) När vi kom hem sov fortfarande killen. Vaknade inte fast vi startade en ny tvättmaskin och levde om. Vi hade nog varit hemma närmre en timme innan han vaknade till liv. Blev en kort kvällsprommis eftersom han busat i skogen på förmiddagen. Resten av kvällen tuggade Stig på benet innan han somnade mellan mig och Petter i soffan. Sen var helgen slut och det var måndag igen!

Myskväll

Ikväll har vi en riktig myskväll =) Vi beställde hem kinamat och har bara slappat i soffan. Petter har tenta imorgon så han har pluggat hela dagen. Stig har varit med Elin och Maria till deras och Petters mormor och morfar. Kul med utflykt tycker Stig! Men tröttsamt, så vi hoppade kvällspromenaden idag... Nu har Petter gått iväg för att göra en sista insats inför tentan. Han och Jim sitter på Wayne's och pluggar. Imorgon håller vi tummarna!

Igår stod kloklippning på schemat. Gick riktigt bra! Vi fick säga åt honom ett par gånger, sen låg han snällt på sidan medan vi klippte. Han har blivit såå stor och duktig! En annan rolig sak är att han har upptäckt vilket bra luktsinne han har =) Sniffar på det mesta när vi är ute och går och söker gärna efter godis om vi gömmer hemma. Södra Allén är ett favorit ställe. Stig busar på och finns det inte pinnar så det räcker på marken så hämtar han från buskarna efter vägen =) Sen försöker vi kissa i parken innan vi går hem, oftast blir det så. Stora killen! Det går framåt med rumsrenheten också. De senaste dagarna har vi bara haft en kissolycka per dag, snart kommer första felfria dagen =) Stig tränar ibland också på att inte heja på alla vovvar vi möter. Igår satt han fint och tittade på mig (eller var det på min hand som tog fram en karra ur fickan ;-)) medan vovven gick förbi. Sen har vi övat lite på att gå fint när vi korsar vägen och sånt. Stig är en riktig godisråtta och gör vad som helst för en karra! Mattes lilla hjärta, fanns det slutaväxasprutor vore det nog läge nu! Kan det bli bättre än så här?



Petter myser med Stig







Mycket har hänt sen sist... och lite goda nyheter!

Måndag morgon kom äntligen Petter hem. Stig var så glad att se husse att han fick pussar hela vägen ner för trappen och hela vägen upp igen när dom skulle ut och kissa =) äntligen var Stigs lilla flock samlad igen! På kvällen tog vi en jättemysig promenad på Södra berget. Det var inte just några människor där så Stig fick springa lös på elljusspåret. Jätteduktig som vanligt. Vi passade på att gå upp i tornet som de byggt i slalombacken. Härlig utsikt över hela stan! Sen var vi alla trötta så efter en stund i soffan blev det god natt!

Igår var Petter med Stig till veterinären så han fick sina sprutor. Stig tyckte att det var sådär... Blev tre dessutom då den första gick rätt igenom nackskinnet och blev en liten pöl på ryggen =) Där gör det nog inte mycket nytta! På kvällen passade jag på att åka med mamma till farfar en stund. Det var en om möjligt magrare farfar som vi träffade på sjukhuset men han var som vanligt vid ganska gott mod. Vi fick igång taltidningen så han var nöjd med det när vi gick. Stig och jag tog en promenad hemöver medan mamma var in till farmor.

Idag har vi haft en stressig dag. Hem på lunchen och ut med Stig. Tror han blev lite ledsen när jag gick, vi hade ju inte hunnit mysa något. Eftersom det var så fint väder tog vi en liten tur i parken. Direkt efter jobbet var Stig och jag ut. Vi tog en ny runda, nerför skolhusallén och bort mot mittuniversitetet efter ån. Rolig runda. Vi mötte massor med trevliga människor och hundar. Det var verkligen full fart på lilla vovven. Han var på toppenhumör och sprang glatt omkring. =) Det är annat motför mornarna. Killen är, precis som husse, inte alltför sugen att kliva upp kl 6. Måste korta av morgonrundan, den tar alldeles för lång tid nu. För det första är Stig nyvaken sen har han upptäckt hur kul det är att lukta på allt. Och då menar jag allt! Efter promenaden städade jag och lagade mat. Städningen var verkligen välbehövlig. Vi har varit lite slöa på slutet. Vem vill springa omkring med en dammsugare när man kan sitta i soffan med en valp i famnen? =)

Jag fick precis jätteroliga nyheter! Tessan kommer hem till jul! Jag har hoppats så mycket på det men trodde aldrig att hon skulle få semester då! Jag längtar så mycket. Nu får vi se om jag kan somna ikväll! Lillasyster =)

Söndag morgon

Petter är på bortaresa. Dom for på torsdag morgon och kommer hem imorgon på morgonen. Sen hoppas jag att han blir hemma ett tag. Har varit många långa bortaresor nu ett tag =( Som vanligt har han datorn med sig, så det blir dåligt med uppdatering av bloggen. Stig och jag är i Lagga över helgen. Går skogspromenader och vilar upp oss. =) Stig har varit helt otroligt mammig sen Petter for. Verkar livrädd att jag ska lämna honom... mammagrisen =) Nu ligger han och sover i mitt knä. Snart ska vi ta en liten morgonpromenad. 

Vad har hänt sen sist? Jo, i torsdags var Stig med min mamma medan jag jobbade. Passade på att jobba en stund extra så efter att jag hämtat honom myste vi i soffan en stund och sen blev det sängen. På fredag tog vi först en promenad på morgonen, sen fick Stig vara hemma själv medan jag jobbade några timmar. Efter lunch for vi upp till snön och Västerböle för att träffa Ingela och brudarna. När vi kom fram hade det nog snöat drygt 1 dm. Jättemysigt! Fredrika och hennes kompis Magnus var också där. Vi fick jättegott fika, lussebullar =) Stig och Juli flög omkring på golvet och busade som bara den! Det är så kul att se dom leka tillsammans. Stig åker på rätt mycket däng av sin lilla söta syster =) Sen när det blir för mycket går mamma Lotta eller Sanna och säger åt barnen att lugna ner sig. Efter fikat tog Ingela och jag med oss hundarna och gick en promenad. Det var så mysigt med snön och hundarna som sprang lösa och busade. Såna dagar är verkligen toppen =) Stig tjöt hela vägen till bilen när vi skulle fara hem... ville inte! Tack för en mysig eftermiddag! Det var en trött hund som sov nästan hela resten av dagen. Middag med faster och farbror som var på besök från Sandviken. Kusin Marie tittade också förbi en sväng.

Igår var mamma och jag en sväng i skogen med Stig. Det var trist att se hur mycket dom hade kapat i "vår" skog. Stig var jätteduktig och knatade på. Hittade en häst att titta på, jättefin! Sen var vi med mormor till morfars grav och tände ljus. Middag med moster och kusin Caroline. Jättemysigt med tacos! Stig bara sov... man blir trött av skogen =)  




RSS 2.0