Stig är allt ett litet frö...

Halva veckan har gått... det går så fort nu. Snart bara en vecka kvar till första advent! Det ska bli så mysigt! Fast det är rätt mysigt nu med. Ska ha en riktig slappkväll... har precis ätit, diskat och tänt ljus i hela vardagsrummet. Mysbyxorna är på, har inhandlat lite naturgodis och Stig har myst ner sig i mitt knä. =) Nu saknas bara en sak... Petter! Bortamacht mot AIK ikväll. Hoppas det går bra! Det var som han sa... det kommer att gå undan ikväll! Vi har datorn på och följer matchen via swehockeys gamesonline.

Stig har spenderat dagen med Petters systrar. Tydligen varit en snäll och duktig pojke idag. Skönt att höra!

I måndags var Stig också med Elin och Maria. Petter hade skola hela dagen. Vi hade sett fram emot en kväll hemma matte, husse och vovven. Åka upp på Södra och ta en promenad, äta något gott och bara mysa i soffan. Så blev det dock inte. Petter blev tvungen att göra skolarbete på kvällen så han kom inte hem förrän vid åtta. Men vi gjorde det bästa av kvällen så när han kom hem hade Stig och jag varit på promenad och hade middagen klar. Skönt! Vi hade en supertrevlig promenad Stig och jag. Han var på toppenhumör och behövde ytterst lite övertalning för att gå hemifrån (brukar behövas massor med övertalning och lite lift i mattes famn innan vi kommer iväg). Sprang promenad snarare än gick. Träffade massor med folk som Stig fick heja på och på slutet träffade vi en jättehårig liten hund som han busade lite med. Det är så kul när man verkligen ser hur roligt han tycker att det är gå ut. =) Sen fick jag äta upp att jag sagt att "det är så bra med en liten hund för den kan inte komma upp i sängen..." kan den visst! Jag höll på i köket och Petter spelade gitarr i vardagsrummet när jag hör ett litet småtrotsigt skall. Frågade Petter vad dom höll på med och han svarade att Stig inte var där. Började ana oråd och mycket riktigt när jag kom in i sovrummet låg en liten hund på sängen och ville ha lift ner! Var svårt att bli arg för han var så söt och är så feg för han hoppar aldrig ner från något, men försökte skälla på honom så gott det gick! Hur han kom upp är en gåta för mig =)

I tisdags var Stig med mamma på eftermiddagen. Det var ju inte så trevligt väder så Stig var inte särskilt sugen på någon skogspromenad. Mamma gjorde som vanligt och släppte honom en liten bit in i skogen efter att ha korsat vägen. Började promenera iväg och ropade på honom. Vänder sig om då hon känner att han inte hänger med och i samma sekund som hon tittar på honom så sticker han åt andra hållet. Hemåt! Hon ropar åt honom att stanna och duktig som han är stannar han snällt... ända tills hon kommer så nära att hon faktiskt skulle kunna böja sig ner och ta upp honom... då är det full fart hemåt igen. Stannar snällt när hon ropar och sticker när hon kommer nära nog. Hade det inte varit för vägen hade hon stuckit åt andra hållet men hon blev så rädd att till slut kastade hon sig över honom och fångade honom. Sen blev det till att gå kopplad resten av promenaden. Busfrö!

Senare på kvällen skulle han ut och kissa på baksidan (vi brukar släppa ut honom via en balkongdörr, han kissar och kommer snabbt tillbaka), så Johan och mamma släppte ut honom. Han gick till sitt vanliga kissställe sen stack han iväg i full fart mot skogen. Men då röt Johan i... och när Johan ryter i blir Stig otroligt liten och kom snabbt tillbaka. Heja lillebror!  =) Men vilket litet frö... sådär mycket bus hittar han i vanliga fall knappt på under en vecka. Fast han är ju så duktig i vanliga fall att det vore märkligt om han inte prövade sin vingar någon gång =)

2-0 till AIK efter första perioden. Skit också! Nu måste vi heja ordentligt! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0