Första snön!



Idag kom den äntligen! Första snön! Det flög lite i luften när jag gick hem från jobbet... innan jag gick kände jag inte alls för att gå ut. Trött och less efter arbetsdagen. Att man aldrig hinner det man tänkt sig på dagarna. Men bara man får komma ut och få lite luft på vägen hem så känns allt lättare. Framförallt en sån här dag, med snö och allt. =)

Vi gick direkt ut och det var en spänd matte som undrade vad vovven skulle tycka om snön. Succé! Det var ju hur kul som helst! Inte sådär blött och kallt som matte var orolig för! Vi tog en rejäl promenad upp mote Södermalm. Ett tag jagade vi skuggorna som blev på marken under gatuljusen när stora snöflingor föll mot marken.  Sen försökte vi hitta allt vi brukar nosa på och leka med där under snön. Till sist smakade vi lite på en snöboll som barnen lämnat på gatan. Blev tyvärr inte så bra bilder då vi glömde kameran uppe i lägenheten. Efter promenaden gick vi upp och hämtade den. Inte så populärt. När man kommit hem så är det snart dags för middag och då kan man ju inte gå ut igen! Tokiga matte! Men en hyfsad bild fick vi iallafall till.


Titta vad snällt jag väntar innan jag äter upp godisen =)

Underbar morgon =)

Somnade ganska tidigt igår kväll efter pappas fördelsedagskalas, så imorse när jag vaknade var jag ganska pigg! På med massor av kläder, -3 grader ute. Väckte Stig och gick ut. Gjorde en luring och bar ner honom via innergården till kvarteret nedanför oss. Han är ju fortfarande inge sugen att gå från gården och ibland orkar matten inte bråka halv sju på morgonen. Trodde kanske att han skulle tycka att det var lite kallt och äckligt ute, men inte då. Det blev full fart på den annars ganska morgontrötta killen =) Kanske var det kylan som gjorde att han fick en riktig energikick. Vi gick bort mot bion och upp till södra allén. Killen var på strålande humör, plockade pinnar och kollade på folk och hundar! Och det var verkligen full fart =) Hemvägen är alltid bästa vägen och nerför Oscarsgatan har matte alltid svårt att hinna med. 

Väl hemma var det dags för det bästa Stig vet... Mat! Slafs säger det och sedan kikar han efter mer. Vi tränar på att sitta fint och vänta på varsågod nu innan man får äta maten. Det går rätt bra. Ibland får matte hjälpa till lite med ett finger framför vovven men oftast går det bra. Efter maten kommer vovven och håller matte sällskap i badrummet. Ligger snällt på sin handduk och tuggar lite ben. Fast när jag duschar brukar han passa på att spring ut i hallen, hämta en sko och bära den till sin säng i vardagsrummet. Bushund! När matte är i buren (duschkabinen) gör jag som jag vill! Annars rör han aldrig skorna längre...

Nu är det lunchdags!  


Lörudden, Umeå, Stig har badat igen och hockey i Kovland

ja, ungefär så har det sett ut sen sist! Nu väntar jag och Stig på att Petter och Magnus ska komma hem med pizza =)

I torsdag var mitt jobb bjudna på middag på Lörudden. 5-rätters löjromsmeny med jättegott vin till! Helt underbart! Det blev en jättelyckad kväll med god mat, gott vin och trevlig sällskap.

I fredags blev det halvdag på jobbet. Hem och lämnade över Stig till mamma, tog en dusch och slängde mig i bilen. Tre timmar senare var jag framme i Umeå och fick äntligen träffa Sara och Anna igen. Middag på ishallen, jättegod pasta och vin såklart! Efter matchen åkte vi hem till Sara och Niklas, Jonas hade gangsterfest med jobbet så han kom senare på kvällen. Mer vin =) Blev en jättetrevlig kväll med mycket vin och supertrevligt sällskap! Strax efter halv fyra var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette så då blev det sängen. Sovmorgon på lördag och jättegod frukost innan det blev en tur på stan. Lite shopping och fika innan vi for hem för att hämta Stig. Stannade på Max i Övik på vägen hem för att fylla på depåerna =) Det var en trött hund som mötte oss när vi kom hem. Han hade varit på två långa skogspromenader med mamma och pappa. Låg i mitt knä en stund i soffan hemma hos mamma och pappa men smet över till mammas knä efter ett tag, då blev matte lite lessen. Hade ju saknat sin vovve =) Vi somnade tidigt allihopa och hoppades på lite sovmorgon....


Niklas och Petter, Sara och Anna, Sara fotar också Anna och Jonas

Söndagen började jättebra! Stig var ute och kissade vid halv 7 sen sov han vidare till halv nio! Det är ju som halv tio gammal tid! Helt underbart med riktig sovmogon! Det behövde matte och husse =) Stig sov hela dagen med matte och husse i soffan. Skönt! Hann med att städa lite. Behövdes =)

Dagens hundprojekt blev att klippa klor, hår mellan trampdynorna och ett litet bad. Gick jättebra! Matte klippte lite på klorna på framtassarna själv men fick ropa på back-up när det kom till baktassarna. Inte helt lätt att veta hur man gör när man aldrig gjort det själv förut, men klippta blev dom iallafall =) Sen fick Stig ta ett litet bad i diskhon. Så nu är han nybadad och nyfriserad =) Sen åkte vi till Kovland, Stig och jag tog en promenad innan vi gick in till hallen och såg slutet på matchen. Stig tyckte att det var jättekul att gå på hockey. Massor med folk och roliga gubbar som for omkring på isen. Fick träffa Erica och William, Emma, Sofia och Melvin och massor med andra roliga. Lite kallt var det men innanför matte och husses jackor var det varmt och skönt!




Stig har fått en tjurpick!

jajamensan, det har han! Idag var vi på Arken för att köpa lite mat.Stig tyckte att det var rätt kul att vara där, luktade mycket.  Försökte få honom att titta på fåglarna och råttorna men han såg dom inte. Fiskarna däremot var lite intressanta. Strosade runt lite för att leta rätt på faster Eva. Hittade henne, letade rätt på maten, ett nytt halsband och sen skulle vi ha ett par ben. Då fick Stig en tjurpick av faster. Jisses vad god den var =) Vi köte ett par andra ben också, tror att tjurpicken blir något av ett utomhusben... den luktar inte gott vill jag lova. Just nu bor den i en bajspåse i köket =)

Nu ligger killen i mitt knä och tuggar förnöjt på sitt nya ben! Mycket tugga nu! Snart trillar nog tänderna av...

Ikväll hade vi sån tur att vi fick åka till mamma och äta mat! helt oplanerat... Mamma hade gjort kålpudding, mycket kålpudding, så när vi var i Birsta ringde hon och undrade om vi inte ville komma och äta. Så gott =)

Imorgon ska Stig vara med Maja. Jag jobbar och han har träning och studiegruppsträff. Jag ska jobba, hoppas morgondagen blir bättre än idag, motivationen är inte på topp just nu. Mycket strul tycker jag. Dessutom längtar jag hem till trollet på dagarna. På fredag åker vi till Umeå, P har match och jag åker upp på eftermiddagen. Vi ska hälsa på Niklas och Sara och Anna och Jonas. Ska bli jättekul att träffa dom igen! Var länge sedan nu! Stig får vara med mamma och mysa tills vi kommer hem på lördag eftermiddag. Sen ska vi bara mysa hela söndagen. Kanske =)

Idag har vi bäddat i den större plastburen som vi fått låna av Ingela. Skönt att ha en bur i bilen och en i lägenheten så slipper vi släpa både hund och bur =) Han börjar bli lite tung iallafall. 2,2 kg, vi vägde honom på Arken =)


Stig i sin nya tunnel som han fått av Ingela, superrolig =)

Det finns en boll i tunneln =), Familjen Sörbrand/Fritz på hockey, PirayaStig i skogen

Nu ska vi se klart på Grey's sen blir det sängen! Skönt!



Första arbetsdagen avklarad...

och det gick rätt bra! Fick börja dagen med att leta rätt på delar av min arbetsplats som var på vift. Sopkorg, datamus, filten... Vilken tur att jag märkt min häftapparat, världens bästa! Fick ärva den av Maria S när hon slutade. Ovant att kliva upp tidigt bara... Jag klev upp 06.10 och Stig fick sova till halv 7. Det var en trött kille som jag väckte =) Vi tog en promenad upp till Södra Allén och gick omkring lite där. Stig har börjat med något nytt... han vill inte gå ifrån gården. Sitter och piper och försöker gå tillbaka.... lite trist att det ska krävas övertalning för att få honom att gå hemifrån, men så snart vi kommit en bit på vägen så pinar han på. Märks att han blivit större för när vi går så travar han brevid mig i samma tempo som han fick springa i förut =) Sen fick Stig vara hemma själv till kl 10 när Elin och Maja kom och hämtade honom. Han var där hela dagen, lekte, sov och kissade på mattan. Busunge =) Vi gick direkt hem med sakerna, jag bytte om och sen tog vi en härlig långpromenad. Middag och mys i soffan =) 

Stackars Stig hade myst ner sig i soffan medan jag och Petter tittade på Cesar, men hade svårt att somna för varje gång någon skällde på tv:n måste han sätta sig upp och kolla läget! Det blev ganska ofta kan jag lova =)

Imorgon är det frukost på jobbet! Underbart, även fast det är min fikavecka. Tur att jag har Daniel och Madde med mig som är ordningsamma människor =) På torsdag ska vi till Lörudden och äta middag med jobbet, ska bli jättemysigt, längtar!

Orkar inte gå och hämta sladden till kameran så jag dammar av några gamla bilder istället =)


Först min mamma och Spikey tittar på fåren (Stig och jag kollade på fåren igår - konstiga djur som luktade mycket), Stig i slutet av augusti, mamma och Juli i början av september

Trött matte å trött hund

Nu sitter Stig och jag i soffan och småmyser. Vi har precis kommit hem. Först var vi till farfar och städade lite i huset, sen åkte vi direkt till mamma och pappa och tog en promenad i skogen. Jättemysigt även fast det var lite blött på vissa ställen. Stig höll sig väldigt nära från början men så fort vi kom ut på skogsbilvägen kutade han i förväg. Stannar alltid när jag ropar och sitter stilla tills han fått karra. Så duktigt!

Senare var jag och kollade på Petters match. De vann i sudden mot Växjö, skitbra! Dessvärre spelade Petter inte ett byte, jättetrist =( Vilken tur att jag hade med mig Mattias, Erica och lille William på läktaren. William var som vanligt glad och såå söt i mössan som Petter och jag köpte åt honom häromdagen. Kommer nog en bild framöver ;) Petter for direkt till studiegruppsträff efter matchen för att göra klart grupparbetet som ska mailas in ikväll. Stackarn! Stig och jag har varit och lämnat bilen så att han slipper gå hem. Fick vi en liten promenad på köpet, Stig var så trött att han inte tog många steg men det gör inget. Än så länge orkar jag bära honom  =)

Nu går vi och lägger oss! Gonatt!

Stig har sagt till =)

Idag blev det tidig morgon. Stig drack hur mycket vatten som helst igår innan vi for från Kovland vilket innebar att han ville upp vid fem och kissa. Han fick dessutom något tidig middag så vid sex var det dags att babba. Det var en trött matte som traskade ner för trappan ytterligare en gång! Sedan hände det igen... två gånger förut har samma sak inträffat fast då har vi inte fattat... Efter att Stig ätit sin frukost satt han sig vid mina fötter och gnällde! Den här gången var vi inte lika trögfattade. På med kopplet, ner för trapporna och ut på gräsmattan. Tada, baja! Duktig kille! =)

Nu ska jag kolla Petters schema i veckan så vi vet när vi behöver lite hundvakt. Imorgon ska Stig vara med Petters systrar en sväng eftersom jag börjar jobba och Petter ska vara i skolan hela dagen. Känns lite tungt att börja jobba imorgon! Mysstunderna med Stig blir helt klart färre. Just nu är det så skönt att bara vara hemma. Promenad på förmiddagen, vila mitt på dagen och sedan promenad igen på eftermiddagen. Hitts på något skoj på kvällen och massor med mys!

Snart far vi hem till Lagga. Skogspromenad blir det där! Dessutom ska vi försöka åka till farfars hus och plocka ur lite grejor, kylskåpet, växthuset... han kommer nog aldrig hem dit igen. Lilla farfar! Gud så jag kommer att sakna att komma dit på sommaren... farfar går runt och visar hur mycket tomater han fått, hur stora plommonen blir och äta hallon och jordgubbar. Men så är det, är man 85 så klarar man inte av att bo i hus. Farfar har haft ett långt, riktigt bra liv. Jag önskar honom inget annat än ett gott slut! Hur jävligt det än känns. Nu ska jag pussa lite på Stig så allt känns lättare =)

Stig har träffat familjen

Nu har vi precis kommit hem från Kovland. Blev tidig kväll då vi alla var trötta =) Stig har varit duktig idag. Lite matt efter gårdagen kanske. VI var på promenad till Sidsjön imorse. Så synd att jag inte hade kameran med. I parken före Sidsjön var det otroligt vackert imorse. Hem och vila medan Petter gjorde lite skolarbete, sen bar det av till Kovland för att se Mattias spela match. Stig och jag tog en promenad innan vi jag gick in i hallen och Stig tog en tupplur i bilen. Jätteroligt att träffa alla tjejerna! Sofia var där med alldeles jättenya Melvin så vi fick kika på honom och Lisa var där med magen som snart ska bli en baby. Och så Erica och William såklart! Kan inte säga att jag såg särskilt mycket av matchen, dels då jag var ute med Stig dels då det fanns så mycket annat att se =) Direkt efter matchen tog Erica och jag en promenad hem till deras hus. Nrä grabbarna kom hem beställde vi pizza och såg en film i soffan. Superskönt! Stig var superduktig och kissade bara ute på gräsmattan!

Igår var vi hem till Ingela och Stigs mamma i Västerböle. Stig fick äntligen träffa pappa Milton, vilken snygging =) Med så snygga föräldrar är det inte konstigt att han är så söt! Vi tog en jättemysig promenad i skogen med alla fem taxar. Juli och Stig pinade på så man trodde småbenen skulle trilla av. Svårt att springa samtidigt som man biter syrran i örat =) Märktes dock att Stig är mer van att gå med mig än att kuta omkring med dom andra. Han såg lite seg ut ett tag... småbenen var nog rätt trötta. Men sätter man sig på rumpan och tuggar lite på en kvist så har man snart fått nya krafter! Juli och Stig busade vidare när vi kom tillbaka medan vi fick god mat. Fredrika hade gjort supergod ananaspaj till efterrätt och hennes mamma hade bakat bullar. Efter maten klippte Fredrika Petter. Det blev jättebra =) Ovant att se honom nyfriserad, han hinner ju aldrig med sånt =) Var en supertrevlig dag, hoppas vi kan göra om det igen snart! 

Innan vi for hem var vi förbi och hejade på Petters föräldrar som var hos sina vänner på Haga. Deras dotter ville så gärna titta på hunden. Var en halvt medvetslös hund som med ena ögat öppet hejade på alla som la sig tillrätta i mattes knä och somnade om. Helt slut! 

 
Pappa Milton och Stig


Massor med taxar          Mamma och Sanna       Pappa och barna


Stig och Juli

Fredag igen!

Så var det fredag igen! Tiden går så fort. Nu har Stig bott med oss i tre veckor. Känns som om han alltid bott här =) Nu har vi varit ut en sväng, gick ut extra tidigt imorse då jag tyckte att killen verkade ha liite överskottsenergi. Kan bero på att han inte rörde alltför mycket på sig igår. Och har man överskottsenergi som man inte får utlopp för då blir det bus =) Väl ute bestämde Stig sig för att det inte var tillräckligt torrt och varmt för att gå... En tokig matte försökte med allt... släpa killen i kopplet, glada tillrop, men han ville bara gå hem! Skam den som ger sig och jag tänker då inte låta lilla killen bestämma. Han fick gå en bit (eller bli släpad en bit) och sen åka i min famn en bit. När det passerat folk skyndade jag mig att släppa ner honom och sedan fick han massor med beröm när han gick. Det verkar vara lättare att gå själv om han ser andra göra det... Efter en liten stund blev det nästan lika full fart som vanligt. Vi gick en sväng upp mot Södermalm. Tränade lite på att stanna och fortsatte när vi kom in. Försöker lära honom att ligga... lättare sagt än gjort. Det är inte det lättaste att knuffa undan frambenen och samtidigt hålla bakdelen i marken. Världens längsta kropp! Ett par gånger gick det hyfsat så vi nöjde oss med det. Provade att låta honom sitta med en karra på golvet framför sig och stanna tills jag sa varsågod. Gick också rätt ok. En gång satt han riktigt duktigt och väntade tills han fick =) Vi har ingen brådska, han hinner lära sig. Det känns som om han behöver lite extra stimulans ibland och då är det perfekt att passa på.


Nu ska jag dricka upp mitt te och gå och kamma mig! Imorgon måste vi till arken och köpa nytt halsband och nytt stort ben!  

Mera regn

Hur mycket kan det regna på en dag? Hur mycket som helst tydligen... Trist! Stig och jag har nästan bara grisat i soffan idag. Ingen av oss är särskilt sugen på att hitta på något. Vi gjorde ett ryck förut och gick ut en sväng. Blev precis som imorse en promenad på en halvtimme. Denna gång däremot gick han nästan hela vägen. Lite pipigt och eländigt var det men på vägen hem blev det full fart. Sen lekte vi med leksakerna när vi kom in, petflaskan med karra i och karrabollen var riktigt roliga idag =) Sen var det benet som gällde tills han somnade. Så nu laddar vi inför morgondagen. På eftermiddagen ska vi till Västerböle och hälsa på Ingela, Stigs mamma, syster och Sanna. Stig hoppas att pappa också kommer. 

Petter tränar igen. Mycket hockey nu. Eller egentligen inte mer än vanligt, det märks mer när jag är hemma. Den här veckan har det nog varit mindre än vad det brukar vara. Skönt! Han var på stan efter morgonträningen och köpte jacka till mig och thaimat till lunch. Bästa killen =) 

Sista semesterdagen imorgon. Känns rätt ok. Förra veckan tyckte jag att det skulle bli skönt att jobba igen men nu skulle jag absolut kunna tänka mig att vara ledig längre =) Bara vara hemma med Stig och mysa på.

Glömde att berätta en rolig sak som hände igår... Vi gick i skogen på en stig där det fallit ner massor med träd. Stig skulle skutta över ett träd som låg över stigen som egentligen kanske var lite väl högt. Killen är ju modig så han hoppar, kroppen är såå lång att han nästan slår en kullerbytta. Bakbenen kom med sån fart att de nästan hoppade över huvudet =) Mamma och jag skrattade och Stig såg lite förvånad ut.... Sen skuttade han glatt vidare =)

Regn = misslyckad morgonpromenad?

Japp! Stig tycker att regn är bland det värsta som finns... Det är ju så kallt att sätta ner tassarna. Vi lyckades vara ute i ca 30 min, varav Stig gick max 10 min. =) Småtassarna var iskalla när han fick komma upp. Lite frisk luft fick vi ju iallfall. Annars har han blivit riktigt duktig på att gå. Pinar på allt han kan och vill sällan komma upp. Jaja, hoppas att det blir bättre väder i eftermiddag så vi kan ta en tur då.
 
Igår var vi på kalas nästan hela dagen. Först var vi på stan och köpte presenter till Petters systrar. Det blev presentkort på SPA på Södra Berget. Vi hann springa i ett par andra affärer också innan vi for till Petters mormor och morfar och åt sen lunch. Fick jättegod kycklinggryta med ris. Äppelkaka till efterrätt, mumma! Maja kunde inte komma samtidigt som oss, utan kom när vi for så vi passade på att fika med henne senare på kvällen.  

När P for och tränade åkte jag och Stig till Lagga och tog en långpromenad i skogen med mamma. Jätteskönt! När vi kommit en bit in i skogen fick Stig vara lös en stund. Han var jätteduktig, höll sig nära matte och kom direkt när jag ropade. Han är så härlig när man ropat och han kommer i full fart! Plöjer rätt genom kvistar och allt för att komma så fort han bara kan =) Vi tränade lite på "stanna" och det fick riktigt bra, både i koppel och när han var lös. Duktig kille! Hoppas att det inte bara var en tillfällighet. När ja ropat stannar han och sitter snällt och väntar på karra. Så söt! =) 

Hittade en jättefin jacka på stan igår som jag tror Petter skulle fara och köpa efter morgonträningen. Hoppas!

Sötisen =)


Kalas =)

Nu sitter jag och Stig i soffan (ovanligt va?) och väntar på att P ska komma hem från sin studiegruppsträff. Vi hoppas hinna ner på stan en sväng innan vi ska till P's mormor och morfar och äta lunch. Elin och Maja fyller 22 idag så vi ska fira dom. Ska bli jättekul! Var så länge sedan vi träffade Petter mormor och morfar.
Underbart väder idag. Stig och jag har varit ute på promenad. Han börjar bli så duktig på att gå i koppel. Stannar han och luktar på något säger man "kom så går vi" när man vill fortsätta så kommer han oftast utan att man behöver dra i kopplet. Duktig kille! Har även övat lite på "Stanna". Det gick väldigt bra. Vet inte om han fattar vad han ska göra egentligen men stannar gör han och sitter och väntar på karra =). Sötis! En annan dag ska vi öva när det är mer folk i närheten.
Har anmält mig till nästa års kick-off med jobbet. Synd bara att det är nästan ett år kvar tills vi far. Vi firar 5 års jubileum då så då bär det av utomlands. Vart är hemligt än så länge, men flygtiden är ca 10 timmar så det blir inte finlandsfärjan iallafall. =) Ska bli superkul!
Nu blir det kalas =)

Mysig kvällspromenad

Nu har vi precis krypit upp i soffan framför House efter en liten kvällspromenad. Skönt att komma ut en stund på kvällen och Stig behöver röra lite på sig efter maten. Det är verkligen full fart då. Stig och Petter utforskade en gigantisk lövhög på parkeringen. Hela hunden försvann bland löven, han tyckte det var så roligt =) Idag har vi haft en supermysig dag. Både jag och Petter har varit helt lediga hela dagen. Det var länge sedan. I förmiddags var vi bort till parken vid Höglunda, Stig gick hela vägen dit, busade lite där och gick nästan hela vägen hem. Med så korta ben som han har tycker jag det är bra gjort. =) Lite senare på dagen kom Ingela och hälsade på. Jättetrevligt att träffas och supernyttigt med lite "att tänka på råd". Stig badade och fick klorna klippta. Han var superduktig. Såg nästan ut att tycka att badet var skönt. Han blev så mjuk och luktar såå gott nu! Fick ett nytt större ben av Ingela som han gnagt på hela sin vakna tid inomhus sen hon for. Tack snälla! Stig älskar sina ben =)

Härlig tid nu, full fart ute och mycket mys inne!

Pigg och utvilad?

Faktiskt! Första gången på länge. Har haft fullt upp på nätterna att grubbla på hur det är med farmor och farfar och mormor och hennes sambo. Men inatt sov jag hela natten... sista timmen med täckjacka och mössa på. =) Stig vaknade vid halv åtta så jag klev upp och klädde på mig, jacka och allt. Öppnade buren och som vanligt tog han tid på sig innan han kom ut. Kom och satt i mitt knä och somnade om. Då fick lilla vovven sova en stund till i buren och matte sov med kläderna på i sängen. =) Sen klev vi upp och gjorde morgontoa och frukost. Nu har husse också vaknat så nu ska vi nog snart gå ut en sväng. Vart vet jag inte än... Just nu sover vovven i mattes famn.

Igår var vi hem till lagga och tog en sväng i skogen med Stig. Han kutade på som en liten galning i 40 minuter. Jättemysigt med skogspromenad. Skönt att slippa allt folk och alla andra hundar en stund. Stig är inte direkt blyg av sig i skogen. Han springer i förväg och undersöker allt. Innan vi vänder är han rätt noga med att hålla koll så att vi verkligen hänger med, men på vägen hem springer han långt i förväg. Igår blev vi tvugna att ta på kopplet långt innan vi kom till bilen. Dels blev han så modig att han försvann utom synhåll så vi fick några nervösa sekunder innan han kom när vi ropade, dels blev det så mörkt att vi knappt såg honom på stigen. Det är full fart ändå, så långt kopplet räcker. Sen for vi direkt till Mattias, Erica och William och åt vama mackor. Supermysigt! Vi höll på att somna i soffan allihopa innan vi for hem men vi blev bara tvugna att kolla på sporten för att se vad som hänt i Umeå med Björklövens styrelse och supportrar.=)

Stig bloggar med matte


Nybakt

Sitter i soffan och tittar på Stig som tuggar febrilt på sitt tygben. Idag verkar det klia som bara den i tänderna. Allt som får plats åker in i munnen, tugga tugga =) Idag har jag hunnit med att baka medan Stig sov middag. Hade gjort klar smeten och skulle bara lägga fram muffinsformarna på plåten när jag insåg att jag inte hade några. Jaja, lätt fixat tänkte jag och gick ner på ICA. Slut! Lätt irriterad tänkte jag att jaja, jag åker väl bort till Nacksta då. Nähä visst ja, Petter har bilen på skolan. Så då fick det bli muffins i stora bullformar. Inte så värst estetiskt men jag hoppas de blir goda ändå. Äppel och kanelmuffins med smuldeg ovanpå. Maria G som jag jobbar med hade bakat sådana till fikat i fredags och de var såå himla goda.

Ikväll ska vi förhoppningsvis till Erica och Mattias. Vi hade egentligen tänkt ha en heldag tillsammans idag men det fungerade inte. Petter hade föreläsning som han måste gå på och Mattias har träning ikväll. Typiskt, men vi hinner dit en stund ikväll iallafall efter Mattias träning. Varma mackor och mina nybakta muffins står på menyn. =) När Petter kommer hem från skolan tänkte vi åka iväg någonstans där Stig kan få vara lös en stund. Tror att han mår bra av att få härja av sig ordentligt emellan varven. Även om vi brukar ha dubbla koppel i parken så blir det en annan sak för honom att få löpa fritt. Ska göra ett till försök att hitta en valpkurs som vi kan gå i. Vore nog nyttigt att  gå en sån och kul att träffa andra med valp. Har kollat både med Timrå, Sundsvall och Matfors brukshundsklubb samt en tjej som har eget företag, men ingen av dom har några kursstarter inplanerade under hösten. Får försöka leta vidare. Nu ska jag logga in och kolla jobbmailen =)

Titta vad fint jag sitter =)


Till alla som inte tror att jag har vuxit (Stig drygt 3 v, till höger)


Mysdag

Nu har vi precis kommit hem från mammas födelsedagskalas. Först blev det fika med mormor och Seved, kul att se dom igen för nu var det längesen. Senare på kvällen blev det middag med familjen. Fick prata en stund med lillasyster idag. Alltid lika kul! Snart byter hon destination till Gran Canaria. Mamma och jag tog med oss Stig på skogsvägen en stund idag. Han tyckte att det var jätteskönt att få vara lös en stund. Sprang som en tok =) Kom duktigt när matte ropade. Tog lite tid när vi vände om och gick hemöver. Han blir alltid lite modigare när han känner igen sig. Men till slut kommer han alltid. Skönt att ha honom lös hemma i Lagga, det enda man behöver oroa sig för är att han ska träffa på någon av grannarnas katter...

Idag har vi haft en riktig mysdag, jag och Stig. Han har sovit i mitt knä varenda gång det varit dags för tupplur idag. Supermysigt =) Petter har haft match. Det blev vinst med 4-1 mot Borås och han lät nöjd med sin egen insats. Kul =) Lite tråkigt att jag inte åkte och kollade, hade varit kul att träffa Mats men jag tror att de möter Borås hemma en gång till den här säsongen. Hoppas!

Nu ska jag och Stig mysa vidare!  
 

Härligt med finväder

Sitter i soffan och Stig sover på rygg i mitt knä, supermysigt! Igår var vi till nordichallen och tittade på fina taxar. Innan vi for klippte vi håret mellan trampdynorna  på Stig för första gången. Efter en liten protest gick det riktigt bra. Fast varken matte eller husse är några frisörämnen så särskilt snyggt blev det inte. Fascinerande hur mycket folk och hundar som var i Nordichallen! Stig fick stanna i bilen medan jag tittade :( Såg en av Lottas valpar från en tidigare kull, lilla Maja. Hur söt som helst! :) Senare på kvällen kom Stefan och Emma. Vi åt tacos och såg på fotbollen. Emma och jag fick lite vin :) Jättetrevligt! Direkt när dom gått hem slocknade jag i soffan :)

Morgonen började bra. Stig tog sovmorgon till halv nio. Han som alltid vaknar vid 7:) Superskönt även om jag inte sov lika länge. Medan Petter var på matchvärmning var Stig och jag upp till Sidsjön och gick ett varv. Stig sprang som en galning så fort han kom ner på marken. Ville glatt hälsa på alla som gick förbi och blev lite purken varje gång det gick förbi någon utan att stanna :) Tog en stund innan han kom till ro när vi kom hem men nu har han sovit en bra stund. Nu kommer snart mamma och hämtar oss. Hon fyller år idag så jag och Stig åker dit för att först fika med mormor och hennes sambo och sedan äta middag med familjen. Petter har match (Borås hemma) så han kommer efter när den är slut. Nu måste vi springa så Stig hinner kissa innan vi ska åka.

Kommer lite nya bilder senare ikväll!

Stig i sin favvosäng med sina favvosaker


Helg :)

Härligt med helg! Nu när man har jobbat hela två dagar :) Fredagsstämning på jobbet med supergott hembakt fredagsfika, äppelmuffins och chokladkaka. Och så kjolfredag såklart! Börjar bli en rolig tradition nu på jobbet, tyvärr är inte alla med ännu men det kommer nog. På fredagarna ska alla tjejer ha kjol eller klänning. Roligt att klä upp sig lite inför helgen :)

Kändes ganska bra att jobba men längtade hem till mina killar. Hann med en välbehövlig tur på stan på lunchen. Inhandlade födelsedagspresent till mamma som fyller år på sölndag och sedan sprang jag in på Stadium och köpte nya regnbrallor och underställsbyxor till Petter. Det behövs nu vill jag lova :) Stig har fått vara med Petters systrar en stund på förmiddagen medan Petter var på matchvärmning. Resten av dagen har han varit hemma och slappat med husse. Nu ska vi ut en stund innan det är dags för mig att åka och hämta Emma och åka till ishallen för att se Sundsvall möta Leksand. Stig får åka tillbaka till Petters syster Maja och vara med henne. Är inte så sugen på att åka ifrån honom egentligen men jag har ju hela helgen på mig att mysa med honom. Det är lite skönt också att komma ut och träffa lite folk. Imorgon tänkte vi se om Emma och Stefan vill komma och äta middag med oss. Det vore superkul! Petter ska träna på morgonen och direkt efteråt tänkte vi passa på att kolla på hundutställningen i Nordichallen. Stig får stanna i bilen då han inte är fullvaccinerad ännu. Det blir spännande! Hoppas att vi får se fina taxar... fast ingen är så fin som Stig :)  

Mycket sjukdomar och skit nu... Mormors sambo har tumörer i hjärnan och nu ligger farfar på sjukhus också. Han har blivit dålig så fort att mamma skjutsade in honom häromdagen. Magnetröntgen igår visade på förändringar i hjärnan. Risken finns väl att det också är en tumör... Lilla farfar! Måste försöka åka och hälsa på honom snart. Mormor och hennes sambo hoppas jag på att få träffa i helgen när mamma fyller år. Sådana här gånger är det skönt att lilla Stig finns. En liten solstråle som alltid piggar upp alla. Inte minst mamma och pappa! Eller som mamma utbrast första gången hon träffade honom (och igen för några dagar sedan) "Varför är du inte min?" Lilla grynet :) Tror kanske att det blir hund för mamma och pappa till våren, hoppas :)

nu går vi till parken!

Snart kommer det busbilder, men nu är killen trött!


Så här trötta var vi häromkvällen :)


Äntligen hemma igen!

Äntligen har Petter (och datorn :P) kommit hem igen! Stig och jag har hunnit med massor medan han varit borta. :) Tisdagen började dagen inge vidare... Jag och Stig skulle åka med grabbarna till ishallen för att ta hem bilen. På något vis lyckades vi bli sena, vilket ledde till att Petter körde som en biltjuv så Stig blev åksjuk och kräktes upp hela frukosten. Som tur va hade jag lite extra mat i handväskan så killen kunde få fylla på magen igen. Vi for direkt till Skönviksberget och tog en tur på elljusspåret. Skönt för Stig att få vara lös lite och skutta omkring. När vi var klara där for vi och hälsade på farmor på hemmet. Stig sov en stund i bilen först men fick komma in och säga hej innan vi for hem. Farmor tyckte Stig var såå söt :) Sen for vi hem och slappade, gick till parken, for till Birsta för att träffa Stigs mamma och klippa klorna. Alltid lika kul att träffa flocken från Västerböle :) Slappade vidare i soffan resten av kvällen. Superskönt!

Onsdag morgon började inte heller så lyckat. Stig åt dåligt hela onsdagen så kl 5 på onsdag morgon vaknade jag av att han kräktes. Stackars liten! Men det var bara att torka bort kräkset (han hade flyttat filtarna så det kom bara på plasten) och stoppa i honom lite mat så somnade han direkt... matte däremot låg vaken en lång stund och undrade om han gått och dött i buren eftersom han verkligen blev knäpptyst och stilla på en gång :) Sen hade vi ytterligare en supermysig dag. Först var vi upp till Sidsjön och gick ett varv runt sjön. Eller rättare sagt, jag gick.... Stig tyckte att det var lite väl kallt så han åkte mest i min famn. Sen kom vi till fåglarna... då blev det helt plötsligt riktigt spännande! Det luktade jättemycket och då blev det bra fart på killen som sprintade hela vägen till bilen :) Efter några timmars sömn så bar det iväg till stallet. Moster och morbror var borta så jg skjutsade kusinerna till sina hästar. Stig tyckte att hästbajs var jättegott! Matte tyckte att det var mindre trevligt att hela tiden plocka ut det ur munnen på vovven. Sen kikade vi på hästarna... dom luktade så gott att Stig (lite extra kaxig i mattes famn) bestämde sig för att lukta lite på Spökets mule. Det var jättespännande tills hästen blåste en stor vindpust ur näsan rätt på lilla vovven. Då blev det läskigt, sen spännande igen men ändå lite läskigt! Så vi tog en tur runt deras träningsbana medan tjejerna gjorde klar hästarna. Sen tittade vi lite mer på dom :) Hem med kusinerna och vidare till familjen Söderberg. Där fick jag jättegoda tacos och Stig fick leka med barnen. Så mysigt! Kvällen avslutades med karra i soffan framför Grey's! 

Idag har Stig varit hemma själv ett par timmar på förmiddagen medan jag var på jobbet och Petter i bussen på väg hem från Malmö. Tror att det gick alldeles utmärkt! Han sov när jag gick och sov när jag kom tillbaka. Kändes bra att vara tillbaka på jobbet även fast någon knyckt min datamus :) Fredag imorgon och sedan är jag ledig en hel vecka till!

Helt otroligt hur fort Stig växer! Bara på de här dagarna som Petter varit borta har han blivit större men framförallt mer hund och mindre valp. Han lyssnar mycket bättre, är lugnare inne och är vaken längre stunder för att sedan sova längre stunder. Just nu ligger han som vanligt med oss på soffan och småsnarkar. Bästa stunden på dagen är nog när vi myser ner oss i soffan alla tre :)  

Bråk, bråk, bråk!

Ungefär så har dagen sett ut! Började med att Stig hellre ville bita i halsbandet än att ha det på sig imorse. Igen vidare start på dagen. Halsbandet åkte dock på, för att sedan åka på och av tills det gick utan protester. Sen var det mattan. Stig tyckte att den var en hit! Inledde med att kissa på den, sen bet han lite på den, sov på den och senare kissade han på den igen. Matte blev stortokig varje gång han bet på den. Försökte prata i telefon med Maria B för en stund sedan men det gick bara inte. Den stackarn fick höra mig rya i ett antal gånger i luren innan vi fick avsluta. Nu fick vovven gå och sova medan matte försöker hämta kraft inför resten av kvällen. Det tar verkligen på krafterna att vara såå arg hela tiden! Men om allt går som det ska är det ju bara för en tid. Just nu har killen fått för sig att det är husse som bestämmer sen Stig sen matte. Det ska vi allt ta ur honom! För en tid sedan var det omvänd ordning, matte, Stig och sist husse. Jag är så glad att jag har Ingela som pushar på mig att rya i åt honom. Det är skönt att ha någon med hundvana som kan säga åt oss hur vi ska göra. Tack snälla du!

Dagens positiva sak är att när jag tog upp Stig på köksbänken för att klämma lite på honom, titta i munnen och sånt så var han duktig. Jag hade precis bivit riktigt förbannad på honom så jag passade på när han var lite fjäskig. Då fick ju matte använda snälla rösten också. :) Halsbandet har också gått bra resten av dagen. Stig får snällt sitta på golvet medan matte tar på och av det. Karra och beröm när han är duktig! Vi fortsätter träna på det. Skönt att känna att inte allt går skit! :)

Elin och Maja har varit här under eftermiddagen. Trevligt med sällskap! Dom ska se efter Stig en sväng på fredag när jag jobbar och Petter är på matchvärmning.  Nu ska jag logga in och kolla jobbmailen. Skönt att hålla undan lite där! Ska ju faktiskt jobba torsdag och fredag.

Sen tar vi nya tag när killen vaknat :)


Mattan har gjort comeback :)

Nu är mattan tillbaka i vardagsrummet. Vovven ligger och sover så vi får väl se vad han tycker om den när han vaknar. Mattor är ju jätteroliga att smaka på! Jag har laddat för en rejäl dust! Nu är det dags att matte ryar ifrån på riktigt! Har hunnit med massor på förmiddagen. Duschat, dammsugit, diskat... Nu när solen skiner mot fönstren råder det ingen tvekan om vad som blir nästa projekt... Fönstren måste putsas! Men det blir nog inte idag., kanske imorgon. När Stig vaknat ska vi gå ut i det vackra vädret. Ska bli så härligt! Senare i eftermiddag kommer Petters systrar och hälsar på en stund. :) Då blir det nog kanske en tur till ute i solen. 

Igår kväll var vi ute på den första riktiga kvällspromenaden. Blev bara en liten tur runt kvarteret, men som ni ser på bilden så tog den ändå knäcken på både matte och hund. Jag får väl försvara mig med att jag aldrig varit någon kvällsmänniska ;)

Nu ska blommorna få lite vatten och jag lite lunch!


Stig med Amanda och Alexander


Candy - sötnos!

 

Mattias, Erica och William


William och Stig


Regn igen!

Tråkigt att börja morgonen med regn. Vi hann dock ut och kissa och babba en gång innan det satte igång. Skönt! Stig har äntligen sovit sin hela första natt! Från strax efter 11 till strax före 7. Men sen var det en kissnödig kille som vaknade. :)

Igår var det full fart. Först var jag hem till mamma och pappa och hämtade hem Stig som övernattat där. Det hade gått jättebra! Han brukar få vara lös och busa på gräsmattan där och där finns en hel del att nosa på. Skönt för husse och matte att få en lugn natt och morgon. Riktigt skönt att kunna ligga kvar länge i sängen. Direkt när jag hämtat Stig for vi till Maria Sö med familj. Maria hade bakat jättegod kladdkaka till fika. Stig fick träffa deras curly coated retriever Candy. Först tyckte han att det vara jättekul men sen tyckte han nog att hon var lite i största laget... så då gick vi in istället. Förutom att det var jättekul att träffa Mats, Maria och barnen så var det jättenyttigt för Stig att få träffa barn. Det har vi inte gjort så många gånger. Amanda och Alexander är jätteduktiga med hundar så det gick superbra. :) 

Sen vart det full fart hem och laga mat. Erica, Mattias och lille William kom och åt middag med oss. Sweetchilipasta med grillad kyckling och vitlöksbröd. Sen blev det film och karra. Supermysig kväll! Det blir inte så ofta vi hinner ses nu för tiden så det var verkligen roligt. 

I förmiddags var min moster och yngsta kusin på besök för att kolla på Stig. Dom tyckte såklart att han var jättesöt! Nu har vi varit i en park och haft Stig lös en stund för att kunna träna lite inkallning. Idag gick det bra, kanske för att vi var på ett nytt ställe. Något som inte känns riktigt lika bra är att han svara upp mot mig rätt ofta nu och ibland bråkar när halsbandet ska på. :( men det ger sig väl det med. Nu sover lillkillen så nu ska husse och matte passa på att vila en stund framför tv:n. Det tar på krafterna att ha valp kan jag meddela! Imorgon ska Petter vara i skolan hela dagen och på tisdag åker han till Malmö för att spela match på onsdag. Tråkigt! Även fast jag försöker planera in saker så blir det lite ensamt. Dessutom är det ju skönt om man kan vara två som turas om att springa upp och ner för trapporna! Men tänk vilken bra träning det är ;)   

Trött

Jisses vad trött jag är nu. Har känt mig lite vissen hela eftermiddagen. Vet i fasiken vad det är med Stig idag. Han är helt upp i gasen! Kanske det är för att hans pappa skulle ha kommit. Tyvärr fick pappas matte migrän, stackarn, så dom kommer på söndag istället. Stig har varit lite trotsig mot matte idag och svarat upp när jag sagt till honom. Husse däremot har han verkligen respekterat idag. Men vi har lärt oss att det är upp och ner, nästa gång är kan det vara tvärtom. Han är trots allt liten och väldigt duktig för sin ålder inbillar jag mig :) Vi var ute i parken en stund förut nu på eftermiddagen och Stig bara sprang runt runt och härjade. Nu har jag lagt honom en stund och strax ska vi åka till mina föräldrar. Stig ska få vara där ikväll så att matte får en välbehövlig stund för sig själv. Snälla mamma erbjöd sig att ha honom tills imorgon så att vi får sova ut. Det kan behövas, har inte sovit ordentligt på över en vecka. Ska verkligen bli skönt att få sova en hel natt... då tror jag att jag kommer att känna mig mycket piggare imorgon. Hoppas bara att mamma och pappa får sova ordentligt. Så det blir hockey ikväll och sovmorgon imorgon... Tror jag ska svänga förbi affären och köpa lite karra tills efter matchen. Härligt! :)  

Äntligen ute igen

Äntligen har vi varit ute igen! Stig var laddad redan imorse när vi kissade... Så nu har vi varit ner till ja/nej parken och hälsat på några av mina kollegor. Många människor - det tyckte Stig var kul! Det var full fart redan på vägen ner :) Så mycket att se, så mycket att lukta på och massor med spring i benen! Efter en paus innanför mattes jacka var det full fart på vägen hem igen. Det är kul med en hund som älskar alla människor men vi kommer nog att få öva lite på att gå ut och gå utan att hälsa på alla. Vi övade lite på vägen hem... Vi får ta tag i det när han vuxit på sig lite. Stig lyckades även pipa åt sig en söt liten tant i parken. Jag stod och pratade med Camilla då Stig fick syn på tanten som gick borta på trottoaren. Tanten verkade mycket roligare så Stig pep tills hon kom... busunge :)  

Nu blir det resterna av Thaimaten från igår till lunch!

 

Titta vad stor jag blivit! och snygg :)


Morgon igen!

Jaha så var det morgon igen... Stig har sovit i köket i natt. Tanken var att han skulle sova hela natten men icke. Vid två var jag upp och sa åt honom att vara tyst. Vid halv sex var det kissdags. Då fick husse springa. Halv åtta var det slut på friden och Stig ville upp. Hade önskat mig en längre sovmorgon... men det kommer väl. Nu har han gått och lagt sig en stund igen. Petter har match idag så vi låter honom ta sovmorgon. Vi får väl se om Stig och jag åker en sväng till ishallen och kikar en stund. Imorse när vi var ut och kissade regnade det iallafall inte. Hoppas att det fortfarande är uppehåll när han vaknar så kan vi gå till parken en sväng. Vi har knappt varit ut de senaste dagarna pga vädret, så det vore verkligen bra om vi kunde komma ut idag. Stig bajade ute imorse iallafall och matte blev jätteglad! Egentligen är det fånigt hur man kan bli så glad för en sån sak :) 

Idag kommer Stigs pappa Milton och hans matte farmor Fredrika på besök. Det ska bli jättekul! :) Jag har aldrig sett Milton förut så det blir spännande. Bra för Stig att få träffa andra hundar också.

Igår kväll var jag såå trött! Det är så skönt att ha Petter hemma. Vi beställde hem lite thaimat och myste i soffan hela kvällen. Stig och jag somnade ifrån nyheterna och missade Idol-utröstningen. :) 

Nu har Stig bott hos oss en vecka. Helt otroligt hur mycket han vuxit och hur han utvecklats! Han har blivit så stor och duktig. Önskar bara att han kunde sova lite bättre, men det kommer! Lite svårt att ignorera honom när han gnäller då vi bor i lägenhet och jag vill ju inte att han ska väcka alla grannar... då blir det inge bra! När han blir för högljudd får man säga åt honom och då slutar han oftast.  

Hockey eller Idol ikväll...? det får bli dagens fråga!

Så här ser det ut hemma hos mig nu :)


På äventyr med matte i Kovland


William är alltid lika glad :)


Stig har träffat mamma, syrran och Sanna!

Igår hade Stig såå roligt. Vaknade av att det tokregnade... inte så kul med tanke på att det ska kissas lite nu och då. Mitt på dagen kom Maria S med lunch, sushi, det var så gott. Hon hade dessutom med sig två nya leksaker till Stig. En liten hund i som piper när man biter i den och en boll som det trillar karra ur. Hunden var jätterolig och han lekte länge med den. Bollen ska vi allt prova idag. Tack snälla Maria.

När Maria gått tillbaka till jobbet tog Stig och jag och packade ihop oss för att fara till Västerböle och hälsa på Ingela och alla taxarna. Stig hade busat på ganska bra så han sov i bilen hela vägen. Sen blev det fart vill jag lova! Stig och Juli busade och busade :) Ingela hjälpte mig att klippa klorna och håret mellan trampdynorna. Det gick jättebra! Sen kom farmor Fredrika för att titta på killen. Jättetrevligt att träffa henne och jag hoppas att vi ses snart igen så att Stig kan få leka lite med pappa Milton. Stig sov hela vägen hem och jag bestämde mig för att åka hem till mamma och pappa och äta lite mat. Och Stig han bara sov och sov... tills slut gick jag och väckte honom så att han skulle vara vaken en stund innan det var dags för att sova för natten. Det var inte det enklaste vill jag lova... trots att vi var fyra stycken som satt på köksgolvet och försökte vara roliga ville han bara somna om. Sen for vi hem och kikade på Idol och Grey's i soffan. Stig tuggade lite på favoritbenet innan han somnade i soffan...

I förrgår var Stig och jag till Erica och hennes lilla son William i Kovland. Var jätteskönt väder så vi passade på att vara ute en sväng. William hade blivit så stor. Kröp omkring på golvet och ställde sig mot allt... Han fick sitta i barnstolen medan Stig busade lite på golvet. William var så söt, han visste inte hur han skulle vända och vrida på sig för att hela tiden se vart den lille som busade på golvet var. :) Senare på kvällen fick vara med min mamma och pappa en sväng medan jag var ner på jobbet.

Nu har vi vart och hämtat Petter på ishallen. Skönt att han är hemma igen. Nu är vi iallafall två som kan turas om att springa upp och ner för trapporna med en kissnödig valp. Stig sover en stund men när han vaknar tänkte vi försöka trotsa vädret och ta en promenad. Kanske åker vi upp en sväng på norra berget. :)


RSS 2.0