Hundsängen och buren är bra, men soffan är bäst!


En lillasyster bland alla hundbilder


Håll i er! här kommer bikinikalkonen! Snygg va?


Eftermiddagsmys

Förmiddagarna går fort och är intensiva med mycket lek och några tupplurar mellan varven. Nog för att det är kul att vara ute och leka men eftermiddagarna är nog allra mysigast. Någon gång efter två tre tiden börjar lekstunderna bli kortare och tupplurarna längre. Nu är klockan efter sex och Stig har myst ner sig i soffan brevid mig. Vi väntar och väntar på att husse ska komma hem igen efter kvällsträningen. Idag har han inte varit hemma mycket. Måste medge att det blir lite ensamt... men snart blir det fullt upp. Imorgon åker Petter till Nybro på match och kommer inte hem förrän på torsdag morgon eller förmiddag. Passade inte så bra den här gången då han förmodligen inte hinner hem till tentan som börjar kl 8. Typiskt. Den här terminen har han inte haft något vidare flyt med att få ihop det med hockey och skola. Men men det ordnar sig nog med det också! 

Nu ska vi snart åka och hälsa på hos mina föräldrar. Mamma vet hur hon ska charma Petter. Ikväll har hon gjort rotmos och fläsklägg, en av Petters absoluta favoriter. Känns lite som om vi bara åker runt och äter mat nu för tiden. :) På tal om det så ska jag och Stig åka till Kovland imorgon och hälsa på Erica och William och äta lunch. Ska bli jättekul! jag har inte varit där sedan han började krypa. Det är inte bara hundvalpar som växer fort :)  Längtar så mycket efter dom! Snart ska vi ta en utflykt till södra eller norra berget. Hoppas att killarna kan följa med... Mattias är ju lite pappaledig nu så han jobbar inte riktigt lika länge på dagarna och Petter är ledig från hockeyn en måndag och tisdag om några veckor. Kanske kan det bli en måndagsutflykt då :) Imorgon kväll ska jag in på jobbet och hjälpa Anders på IT att flytta in i vårt nya serverskåp. Då P är borta rycker pappa in som hundvakt. Tror nog att han ser fram emot det. :) På onsdag hoppas vi på lunchfrämmande.

Saknar min lillasyster... fick prata med henne via Skype i lördags. Känns ändå bra att veta att hon har det bra. Stig fick också visa upp sig i webbkameran. :) Fantastiskt... fast man är så längt borta känns det så nära. Nästa gång hoppas vi att hon också fått ordning på sin webcam.

Nu ska jag återgå till en av mina favoritsysselsättningar... Titta på Stig när han sover! Skulle kunna sitta så i timmar. Han är ju såå söt :)

ps kul att så många läser och skriver kommentarer. Blir dessvärre en liten paus i bloggandet då Petter tar med datorn till Nybro. Kan ju inte åka buss tio timmar i sträck utan datorn!
Ingela och Fredrika: ni måste komma och hälsa på snart. Kanske pappa Milton kan följa? Stig vill så gärna träffa någon vovve nu! Vi ser massor med hundar hela dagarna men aldrig får han hälsa på någon... tråkmatte!


Skönt med lite bättre väder!

Igår var vi till Petters systrar och fick lite middag. Stig tyckte att det var såå kul med lite halvnya människor. Först blev det lite bus och sedan var det gnaga på benet som gällde. Benet är som nappen är för en bäbis, stoppa åt honom ett ben så blir han tyst en lång stund. Fick åka hem innanför husses jacka, mysigt!

Natten gick bra, ut och kissa måste Stig men vem har sagt att han måste vara vaken? Om han sover hela vägen till gräset, kissar och sedan somnar om missar han nästan igen sömn. ;) Morgonen började ungefär som vanligt. Jag och Stig klev upp vid åtta, husse kom lite efter. Husse är världens roligaste på morgonen och jag skrattar lika mycket varje morgon när Stig kommer i full fart med Petters kalsonger i högsta hugg. Sen följer han husse som en skugga tills han åker hemifrån. På eftermiddagen när han börjar bli trött och mest vill sova då är det matte som gäller. Då blir husse lite ledsen...

Nu har vi precis kommit in efter en stunds lek i parken. Eller rättare sagt två stunder :) Om man stojar en stund och sedan sitter i mattes knä och gnager på den frukansvärda bikinikalkonen (jag får nog lägga ut en bild på den snart, den är verkligen gräslig men rätt rolig) och vilar lite kan man busa även på hemvägen. Blev dock ingen tupplur i parken, fanns ju så mycket att kolla på. Cyklar, barnvagnar, hundar, stort folk och litet folk. Han försökte några gånger men det ville sig inte. Nu har lilla killen gått och lagt sig, jättetrött men lite svårt att komma till ro på förmiddagen. I förmiddags när Stig sov passade jag på att dammsuga. Det behövdes kan jag lova... Det är så skönt med en valp som sover sig igenom allting. Spelar ingen roll om fönstren är öppna när trafiken är som värst, sova kan man alltid göra. :)

Tre saker som är hemskt spännande men samtidigt väldigt intressanta:
- Golvbrunnen i duschen (kanske bor ett litet monster där...?)
- Husses gitarr (så länge den är tyst är den trevlig men när husse busar med den så låter den lite läskigt)
- Tvättmaskinen (helt plötsligt när man tittar på den så morrar den...!)

Nu blir det pannkakor till lunch :)

Stig i sin nya säng


Nu har vi varit ute på äventyr i blåsten

Nu har vi varit ute och åkt en sväng för att träna på att åka bil. Gick alldeles utmärkt. Tycker inte att det är så kul att bli instängd i buren och nerburen för trapporna men väl i bilen blir det knäpptyst. Först var vi till ishallen och såg oss lite omkring, hejade på Petters kompis Kim från Hudik som tränar Hudiks ena juniorlag som möter Sundsvall idag och sen lekte vi på fotbollsplanen. Att springa omkring där var jättekul. :) Däremot var det inte lika kul att bli buren för det blåste ju såå mycket. Men när Stig fick åka innanför husses jacka gick det mycket bättre. Sen var vi till Birsta och handlade en ny pipleksak på arken. Den ska vi ha när vi är ute och leker. Så att det blir extra kul att komma till matte och husse. Det var massor med folk på arken, många att titta på. Lång kö så efter ett tag gick Stig och Petter väntade utanför och tittade på både barn och andra hundar som gick förbi. Nu har vi ätit och busat lite inne så nu är det kissa och sova som gäller. Sen ska vi försöka ta oss till andra sidan SPV och äta middag hos Petters systrar. :)


Mina favoritpojkar i soffan


Morgon

Så var det morgon igen. Natten har gått bra, Stig har varit tyst hela natten förutom när det var kissdax. Igår var Magnus här och hälsade på. Han hade med sig en hundsäng som deras Elliot inte tycker om. Stig däremot tyckte jättemycket om sängen! Tack snälla familjen Nyberg :)

Nu ska Petter och jag titta på tv en stund innan det är dags att ge sig ut i parken och busa med lillvovven en stund. Blir dock ingen lång stund med bus... när man är liten blir man trött fort :)


Kalsongtjuv :)


Vilken sötnos va?


Äntligen hemma

Nu har äntligen lillkillen kommit hem! I torsdags var vi upp till Västerböle och hämtade hem honom. Resan hem gick bra. Stig åkte i baksätet i buren och Petter satt brevid. Lite pipigt men han lugnade sig efter en stund. Resten av dagen ägnade vi oss åt att leka och busa, så när kvällen kom var det en slutkörd kille som däckade vid niotiden. Väckte honom innan vi skulle sova för att gå ut och kissa och sedan la vi oss. Han vaknade några gånger under natten och pep men när husse la handen i buren så lugnade han sig snart.

Gårdagen började med lek, Stig passade på att sno Petters kallingar medan han var på toa och kom springande till mig i köket, supernöjd. :) Husse var i skolan hela dagen så jag bar med mig Stig till parken där jag tänkte att han skulle leka. Var dock lite väl blött i gräset för min killes smak så det blev ingen lång stund :) på eftermiddagen åkte vi bil till Lagga. där var Stig ute och busade men hade svårt att komma till ro så vi for hem. Väl hemma gick det lite bättre, men något var inte helt ok. Killen dreglade och verkade allmänt missnöjd. Som tur är har ju Stig världens bästa uppfödare som vi ringde och fick hjälp av. Sen gick natten bättre. Skönt!

Nu har vi varit ute och busat, sovit och nu är det dags att gå ut och kissa igen. Blir bra träning att springa upp och ner för alla trappor.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0