Lite bilder...


Match i Umeå (10-0 till Sundsvall om någon missat det=))


Löven hade klack med sig... avancerat! Vi hade en lagledare som åkte när han knytit klart skridskorna =)


På besök hos Stigs bror Sune! Ingela, Stig, Sune, Juli, Lotta och Bosse!


Stig och Bosse busar medan Sune attackerar Juli i bakgrunden, karatetax =)


Juli fräser i åt Sune, Stig och Bosse brottas, det var taxar överallt =)


Det var taxspår över hela gården innan vi for hem!

Nu ska jag sova. Imorgon drar vi en kortis till fjällen!

10-0

Japp, 10-0 talar sitt tydliga språk. Utklassning. Väl på plats i Umeå så värvade vi Anna och Sara eftersom vi inte var så många. Visade sig vara lyckade värvningar. Vi chocköppnade med två snabba och efter periodpausen rullade det bara på. Det var helt sjukt roligt och jag har haft en fruktansvärd träningsvärk. Stilpoäng till Sara för den rosa hjälmen =) Det är viktigt att vara väl förberedd. Vi hade precis som grabbarna brukar morgonvärmning efter att Jocke lagat grötfrukost åt oss. Värmningen var inte så frivillig och var mer ett resultat att vi varit lite sega så att vi blev tvugna att springa till ICA och köpa en termos och mer mjölk. Det är ju viktigt med rätt sportdryck så vi hade chailatte med Baileys i våra termosar. Supergott! Verkligen jättetrevligt att få träffa tjejerna i Umeå och huvudsaken är väl att man gör något tillsammans... Eller? Nä, det viktigaste är inte att delta utan att vinna =) Att grabbarna vann sin match efter att vi tjejer ätit middag och druckit vin på ishallen gjorde väl inte dagen sämre. På kvällen var vi på jättetrevlig fest hemma hos en lövenspelare och hans tjej.

Söndagen gick i matens tecken. Vi gjorde det riktigt bra och lyckades förmodligen slå något sorts skräpmatsrekord. Började med Max på vägen hem från festen. När vi vaknat till på förmiddagen ville grabbarna ha Ben & Jerrys glass. En stund senare strosade vi iväg mot ICA. Hittade ingen Ben & Jerrys på ICA så det blev lite dricka och godis istället. Vi fortsatte till Coop, Helene och jag väntade utanför med allt godis, men ut kom resten med två olika sorters chips och tre olika dippar. Glassen fanns inte på Coop utan på ICA så vi fick gå tillbaka dit efter att ha ätit lunch på McDonalds. Eftermiddagen spenderades i soffan. Skräpmatsdagen avslutades med en kebabtallrik på pizzerian i Finnsta. Bra jobbat va? Jag är fortfarande mätt =)

Mamma och pappa är hos Tessan nu. Jag hoppas att vädret är bra och att resan som fick en något märklig start har ordnat upp sig. Det verkar så... Petter skjutsade mamma, pappa, faster och farbror till Midlanda vid två halv tre i torsdags. Sen hämtade vi hem dom vid halv nio igen. Planet hade fått fel på bromsarna så dom fick snällt åka hem och vänta på ett nytt plan som kom på fredag morgon. När dom väl landade på fredag eftermiddag regnade det så dom kanske inte missade så mycket ändå. Lillasyster ringde dock och beklagade sig över att dom blivit sena. Stackare, hon har ju längtat så länge. Jag längtar tills vi kan åka dit. Skulle tro att det endera blir i slutet av maj eller i början av Juli. Vi får väl se.

Bilder från helgen hoppas jag att Sara mailar över. Jag hade kameran med men i stort sett inget batteri. Sladden är fortfarande på vift så några bilder från senaste veckorna kan jag inte ordna. Nu kom Petter hem med sushi så nu ska vi äta middag.


Stig har spelat match

Ja eller något åt det hållet... Det var iallafall vad en yrvaken husse tolkade det som tidigt på söndag morgon. Klockan var väl kring halv 7 när Stig och jag skulle åka till Östersund på utställning. Hejdå sa vi och husse mumlade fram: Lycka till på matchen Stig! Jag skrattade för mig själv hela vägen ner för trapporna. Valpklassen var först och Stig var jätteduktig. Farmor Fredrika visade honom på bästa sätt! Syster Juli skötte sig också exemplariskt. Hon är ju för söt, lilltösen! Stig blev BIR (bäst i ras) och BIS 4 (bestinshow 4). Hoppas jag inte lurade någon nu för jag är inte så hemma bland alla termer ännu, jag får väl hänvisa till google.se =) Han fick iallafall fina ord från domaren och beskrevs som en glad och livlig valp.

Kamerna var med men det blev inte så många bilder från själva utställningen. Var väl kanske för nervös för att knäppa några! Efter att Stig var klar fick han kolla på medan resten av taxarna visade upp sig. Det var sådär tyckte han... Sitta där och titta på medan dom andra fick springa omkring och äta godis. När Fredrika visade Billson fick Stig nog och tjöt... vill också vara med farmor och få mella! Han har inte världens största tålamod direkt. Det var kul med utställning så det lär det nog bli mer av framöver. Tack alla som var med!

När allt var klart ringde husse och frågade glatt om vi vann... och jo, vi vann nog mer än husse som förlorade mot Västerås med 9-1. Stig fick iallafall en påse hundmat, ett hederspris, en rosa rosett och en gul kaninnalle. Husse han fick skämmas hela vägen hem!

Idag har pojkarna varit med Fredrika hela dagen. Milton har varit till veterinären inför Islandsresan som närmar sig med stormsteg. Storhjärtat då, vad vi kommer att sakna dig! Och lillhjärtat kommer att sakna pappa jättemycket! Sen har dom varit på promenad med massor av taxar och en och annan whippet. Tror att dom har haft oligt för dom är trötta som bara den. Milton surar fortfarande över att han inte fick frukost hemma imorse. Petter fick komma och lirka för att middagen skuöle gå ner=) Tjurtax!

I helgen åker vi till Umeå och spelar match, både Petter och jag. Skridskorna är nyslipade så nu ska jag bara skaffa en klubba! Heja Sundsvall! Jag har ju lovat Petters kompis Kim en open-ice-tackling, en syrgasare och minst ett mål så Anna och Sara, ni vet vad ni har att vänta er! haha!

Nu ska jag gå och laga lite middag! Sladden till kameran är på vift så lite bilder får vänta!

Vacker vinterdag

Idag och igår har det varit helt underbara vinterdagar! Ett par minusgrader och strålande sol. Vi har varit i hemma i Lagga nere på sjön båda dagarna. Igår med Jossan, hennes mamma, Bella och Wilma och idag med min mamma. Helt underbart har det varit. Imorgon ska Stig och jag till Östersund på utställning. Ska bli jättespännande! Petter ska till Västerås och spela match så Milton får vila upp sig hemma med mamma. Fick ett mms från lillebror nyss och Mille ser ut att må som en prins. Här kommer lite bilder från dagen. Tyvärr glömde jag kameran igår...



Milton


Stig


Aatttaaack!!


Stig igen =)

Låånga söndag

Hmm, idag har dagen känts ovanligt lång. Det känns som om jag hunnit med mycket! Det är ju alltid skönt. Synd bara att vi inte kunde åka och hälsa på Mattias, Erica och lille William. Det var ju så länge sen sist! Men som tur är så utmanar Erica inte ovädret och stannar i Kramfors en extra dag. För alla som inte är i närheten kan jag meddela att det är snöstorm. Det har snöat sjukt mycket. Igår var vi ute med hundarna och dom syndes knappt i djupsnön. Imorse tog jag och klippte klor och håret kring trampdynorna på Stig. Det gick som vanligt bra. Han är så duktig lillskrutten! Tog Miltons tassar på en gång. Fick för mig att jag skulle åka hem till Lagga och släppa grabbarna på vägen till gropen. Dumt egentligen eftersom det var en hel del snö på vägen, men det gick rätt bra. Vi plockade upp mamma också som tyckte att hon behövde lite luft. Milton hade nog gärna väntat i bilen idag för det var ju såå kallt och såå mycket snö. Medan Stig skuttade omkring som en hare (haha, äkta kanintax) en bit framför oss lufsade Milton på en bit bakom. Stig plogade snö med nosen och kunde inte förstå varför pappa inte tyckte att det var kul och inte ville leka? Enda gången Milton tyckte att något var kul var när mamma skulle göra sig till och hämta en pinne till honom och ramlade ner i snödrivan och sprattlade som en sköldpadda på rygg innan jag hann fram för att dra upp henne =) Fick stanna tre gånger på vägen hem och skrapa rutan för att överhuvudtaget kunna se vart jag körde. 

När vi kom hem tog pojkarna en powernap, en ganska lång sådan, medan jag städade hela lägenheten. Damsög, dammade, skurade golven och bäddade rent i sängen. Så nu är det rent här vill jag lova! Lite senare fick Stig ta ett bad. Vet inte om han tyckte att det var jättemysigt men det var då ingen skräckupplevelse. Precis som förra gången badade han i diskhon. Satt där och poade på, smakade lite vatten ur kranen. Sen var de mysigt att bli torkad och lite fönad. Efter en liten stund kom inte helt oväntat det stora "efterbadetracet". Helt tokig var han! Flög omkring som en galning i soffan. Sen blev han trött och nu sover båda pojkarna.

Elin har utmant mig! Utmaningen lyder... ta fjärde bilden i fjärde fotomappen på datorn, publicera den och skriv något om den. Eftersom Elin var så ambitiös och tog första bilden i första mappen, andra bilden i andra mappen och tredje bilden i tredje mappen gör väl jag också det..

Första bilden i första mappen:

Min älskling hemma i soffan med gitarren

Andra bilden i andra mappen

William lika glad som alltid hemma i sitt rum i Kovland. Bilden är tagen sista september så då var han alltså ungefär 7 månader. Sötnos!

Tredje bilden i tredje mappen:


William igen, denna gång med pyjamasen på tillsammans med mamma Erica hemma i vårt kök =)

Fjärde bilden i fjärde mappen:

Den här har ni nog sett förut! Sara och hennes syster Frida hemma hos Helene!

Jag utmanar Jossan och Jessica!

Eftersom det inte blev några hundbilder så tar vi väl några nu:

Stig i badet med tungan utanför munnen...

Vackra pappan i skogen!

Lite vinterbilder

Nu har jag och grabbarna precis kommit in från promenaden. Pojkarna har ätit middag och Milton har krypit ihop i mitt knä. Eller rättare sagt, hade krypit upp i mitt knä för nu kom Petter hem så nu blev det full fart till dörren =) Idag har jag shoppat nya vinterkängor till Petter och mig. Hittade varsitt par Viking Gore-Tex kängor på Euro Sko. 70% rabatt =) Nu kan vi ut och pulsa i snön utan att frysa. Nu är Milton tillbaka i mitt knä och vi har enats om att bjuda på lite bilder från helgen:


Lekpaus under lördagens promenad med Jossan, Wilma och Bella

Söta söta Bella, busig är hon också, ingen tax går före chefen!

Superfint väder på söndagen

Taxar på skoterspår, taxar på sjön, busiga taxar på vägen!

Saker vi gör när vi är ute:

Ostkroken Stig äter fågelfrö

Milton tuggar ben

Pulsar i djupsnö

Sen när vi kommit in blir vi jättetrötta

Update

Nu var det längesen igen! Vi har haft fullt upp i början av veckan och sen for Petter igen i torsdags och tog datorn med sig till Oskarshamn och Malmö. Tråkigt! Veckan började bra, Milton kom ju hem i måndags. Stig såg så ledsen ut innan han kom. Alldeles blank på ögonen och jättegnällig. Gissa om han blev glad när pappa kom hem? Äntligen, äntligen, äntligen! Milton hittade snabbt ett ben och lade sig på "sin" plats i soffan. Stig låg brevid en lång stund och bara tittade på honom. Ungefär som om han inte trodde det var sant att pappa äntligen hade kommit tillbaka. Petter var jätteförkyld och hade världens hosta så jag tog med mig Stig och Milton ner till ån så att dom fick springa av sig. Full fart var det! Killarna var jätteduktiga förutom att Milton tog sig friheten att hälsa på ett äldre par som kom gåendes. Fast jag tror att det var dom som bjöd in till det och dom tyckte att det var såå roligt med taxar i stan. Resten av veckan har mest bestått av att Petter har hostat och jag har varit trött för han har hostat så jag inte har kunnat sova på nätterna. 

I fredags var jag och Madde i stockholm och höll i utbildning för några nyanställda. Kul att träffa Erika och Malin som numera jobbar på kontoret i Sthlm. Lång dag blir det så jag tog taxin direkt hem till mamma och pappa och fick lite mat och träffa pojkarna som varit med mamma medans jag var borta. Riktigt trötta var dom eftersom dom varit och lekt med Melvin på dagen. Först på promenad och sedan inne hos familjen Lindström. Milton och Melvin tog en liten tur för sig själva också =) Bushundar! Stig fick för första gången närkontakt med en katt. Lilla Majsan hos familjen Lindström är ingen hundälskare så hon sköt rygg medan Stig försökte få igång en liten lek. Stig förstod inte alls varför hon inte ville leka =) 

Igår var vi och träffade Jossan, med Jack Russelbrudarna Wilma och Bella. Wilma är inte så förtjust i andra hundar och gjorde snart klart för killarna att det var hon som var bossen. Hon fick komma lös lite senare och då hade hon tinat upp och var snäll med pojkarna. Men alla var noga med att inte ta sig för stora friheter och lät henne ta täten. Vi gick en mysig promenad på skoterspåren och sedan lekte vi en stund på åkern innan vi skildes åt. En sak är säker... Taxar leker andra lekar än vad Jack Russels gör. Wilma och Bella älskar att jaga snöbollar och gräva gropar i snön. Stig och Mille är mer förtjust i jagis och brottning. Varken Milton eller Stig förstod vad tjejerna hade för sig och det slutade med att Milton skällandes sprang med när det jagades snö och Stig satt brevid och tittade på. På grund att en liten missbedömning fick jag och grabbarna pulsa i djupsnön sista biten hem. Undra vem som var mest trött när vi kom hem? Tror att det var jag... =) Senare på dagen var mamma och jag och hämtade mitt (ok, mitt och Petters) nya köksbord och stolar. Ska försöka montera ihop det ikväll. Eller så blir det en trevlig överraskningsuppgift till Petter när han kommer hem imorgon förmiddag =)

Idag har mamma och jag varit till farmor och hälsat på. Kul att se att hon är vid gott mod fast farfar inte längre finns kvar. Det blir förstås tomt eftersom han kom på besök varje dag men hon har ju massor med folk omkring sig ändå på hemmet. Lite besviken tror jag hon blev när vi inte hade hundarna med oss men dom var superladdade innan vi for. Det är massor med rådjur som springer omkring på mammas och pappas tomt. Spår överallt som man kan snoka i. Hundarna har hört dom flera gånger när vi varit inne och imorse när dom var ute och kissade fick Stig syn på ett. Mamma var listig och sprang snabbt åt andra håller när hon märkte vad den förstelnade Stig hade fått syn på. Milton som inte ännu sett rådjuret hängde snabbt på. Eftersom ingen annan verkade bry sig om rådjuret sprang Stig med mamma han med. Sen hävdade han bestämt att han var kissnödig minst en gång i kvarten för att få gå ut och kolla läget. 

Dagens promenad blev en tur på isen nere på sjön. Kallt först men sen när vi kom ner på sjön var det jättehärligt i solen! Tog skoterspåret hem så pojkarna fick vara lös lite extra länge. Ångrade oss efter en stund för det var så jäkla jobbigt, men jaja det kanske är bra för Beach 2009. Lite bilder och sånt kommer senare för jag har som vanligt glömt sladden hemma. Sen har jag blivit utmanad också... av Elin. Mer om det kommer så snart Petter kommit hem med datorn.  

 


RSS 2.0