Gott slut och Gott nytt år!

Här på Bergsgatan har vi precis ätit förrätt. Lyckades piggna på oss såpass att vi slapp doppa mariekex i blåbärssoppa (men tack för tipset Ingela :D)! Petter är dock inte riktigt tillbaka i vanlig form. Pojkarna är trötta efter en skogspromenad i eftermiddag, vilket skönt sätt att avsluta året! Lyckades skrapa ihop några bilder men då kameran stannade hemma blev det med mobilen och kvaliteten är därefter. Hoppas alla har en bra kväll och att det nya året har många trevliga överraskningar att bjuda på!

Kramar från alla oss!


Fiina pojkar, Pappa tittar på när Stig slår knut på sig själv, full fart igen!

PUSS, PUSS (eller två pojkar som äter på samma pinne) =)

Lite bilder från julen och så några på Stig och Milton


Syskonen samlade igen, Johan busar med tomten, Stig sitter snällt med tomten =)


Koncentrationen är stor när granen ska kläs!

Sen på annandagen kom pappa Milton...

pojkarna busar, busar ännu mera, snälla pappa bara en liten stund till?

Pappa har hittat det bästa benet, Stig vill ha det, Stig och pappa tuggar på varsin sida=)

Pojkarna sover tillsammans i köket! Sötnosar =)

Fint besök

Jojo, riktigt fint främmande har vi nu. Stigs pappa Milton är och hälsar på. Otroligt snäll och vacker hund! Stig tycker dock inte att det är så värst kul att dela med sig av ben, bäddar och framförallt inte av matte och husse. Däremot är det ju hur kul som helst med en lekkamrat! Milton kom vid fyra i förrgår och hela kvällen gick åt till att leka. Gissa om det var två trötta hundar som somnade i soffan sen? Milton hade lite svårt att komma till ro men hittade en bra plats på Petters jeans på armstödet på soffan. Sov en liten stund, vaknade och såg ut som om han inte visste riktigt vart han var. Efter att ha försäkrat sig om att Stig var kvar (han sov som en gris på andra sidan mitt ben) gick han och la sig igen.

Sen på natten efter annadagen var det dags... vore ju fel att tro att jag inte skulle bli sjuk när jag tagit semester från jobbet... Magsjuka blev det denna gång. Inte så kul men det går ju över fort. Låg däckad hela dagen igår. Mamma kom och hämtade hem hundarna och höll mig sedan sällskap större delen av dagen. Skulle egentligen fara hem men när jag reste mig för att ge henne hundarnas koppel svimmade jag i köket. Så hon blev kvar en stund, for hem och gick ut med hundarna och kom sedan tillbaka utan hundar och såg efter mig ett par timmar. Petter var på borta match, förlorade med 7-2 mot Mora. Tydligen hade dom spelat riktigt dåligt och fick en extra träning idag som straff... God jul alla "spelarfruar". Tycker att dom är borta mycket nog kring jul... men men. Petter kommer snart hem med Stig. Han har varit och tagit killarna på en långpromenad och skjutsat Milton till frissan. Han ska på grooming inför en Finlandsresa senare i vår. Så han kommer efter lite senare.  

Julen har varit bra. Så skönt att ha lillasyster hemma. Julafton blev trots att vi låg bra till på förmiddagen något stressig. Kusinerna och mormor kom lite sent för att mormor skulle hinna ge sin sambo insulin och lämna över honom till sin son. Seved (mormors sambo) är så dålig att han inte orkade komma. Vi var och hälsade på mormor och honom på juldagen istället. Han är bara en skugga av sitt forna jag. Av allt hans tjocka hår finns bara några få tussar kvar, talet släpar och han böjar ha svårt att röra sig. Terese och jag bestämde oss för att promenera till Bergsåker hemifrån Lagga. Skönt att röra lite på sig även utan hund =)  Stig åkte på en liten magsjuka över julhelgen men nu är han tillbaka igen. Det gick över rätt fort. Han blev dålig natten till den 23:e och behöll ingen mat förrän han på julafton. 

Nu kom killarna hem så nu ska vi mysa lite i soffan =) Bilder på far och son kommer lite senare!  

GOD JUL


Stig pussar tomten... eller? :D


Jaha, nu är nästan allt klart inför julen. Granen har vi precis tagit in och klätt. Stig tyckte det var konstigt att vi satte en pinne i en alldeles utmärkt vattenskål =) Sen lessande han och gick och la sig. Tyckte nog att matte var fånig när hon skröt över vilken utmärkt julgransbelysning hon fick av farmor och farfar för några år sedan. Deras gamla, Phillips =) Sen skulle kontakten in i skarvsladden... jaa, de flesta förstår kanske att jordat och ojordat inte går ihop... men, men granen fick flytta lite närmre väggen så hittade vi ett ojordat uttag där. Så nu lyser granen iallafall =) ska nog lura ut Stig så han får se innan vi går och lägger oss. Tyvärr är kameran på vift (ja, alla kollegor, jag har letat i väskan, haha :D) så det blir ingen bild på granen förrän efter julafton. Imorgon åker Petter och Stig till Bergsjö och jag hem till Lagga. Sen träffs vi igen på juldagen. Lite tråkigt men det är enklast så.

Nu ska jag sätta mig och titta på granen en stund innan det blir sängen... den är ju såå fin och luktar såå gott!

Njut av julen allihopa och ha det så bra!

God jul till alla
 //Petter, Sofie och Stig


Dags att knäppa julkort: 1 Stig överfaller tomten, 2 sitter snällt (fast inte särskilt fint) efter att ha fått en utskällning av matte, 3 matte väljer annat julkort =)

Lite vinterbilder

Från förra lördagen. En helt otrolig vinterdag...






Ett litet livstecken...

mer än så hinner jag inte nu... snart kommer Petter hem från sin match och då tänker jag gå och lägga mig. Stig har redan somnat i mitt knä. Trött! Det har varit så fullt upp att jag inte ens hunnit skriva en liten rad. Julbord på Stadshuset med Moderna förra fredagen. Handlade de flesta av julklapparna i lördags och söndagen spenderade jag och Stig i Lagga. Var helt underbart vinterväder förra helgen. Massor med snö och lördagen sken solen! Finns inget härligare än sådana vinterdagar. Vi passade på att ha Stig lös en stund. Finns en bra väg som alltid är plogad hemma. Vägen som går till "Gropen" som Johan jobbade i förut går det ingen trafik på helgerna. Stig såg ut att tycka att det var skönt att få vara lös och springa jättefort, jättefort!

I veckan har det också varit fullt upp, fast jag har lite svårt att minnas vad jag gjort... =) Ikväll kom Jossan och Carro hit och åt sushi och drack glögg. Supermysigt att träffas! Tyvärr var Stig på sitt allra värsta humör... hyper. Men de gångerna kommer alltmer sällan. Han håller på att bli stor killen! Igår var några av mina "gamla kollegor" på besök. Vi åt sushi då också och drack glögg. Så kul att träffas ibland utanför jobbet. Den kvällen var Stig däremot jättelugn. Låg och vilade medan vi åt och satt en stund i knä efteråt. Inte direkt till något besvär! Oftast är det så nu. Man märker inte av honom på samma sätt. Petter stackaren hade en hemtenta som skulle lämnas in mitt på dagen idag, så han satt med den hela dagen och hela kvällen. Stig blev less på att matte och husse aldrig gick och lade sig så han nattade sig själv i transportburen i hallen. Så där sov han inatt =)

Imorgon natt kommer hon! Lillasyster! Så planen är: förhoppningsvis sovmorgon, en snabb tur på stan, åka upp med Stig till Västerböle där han ska få övernatta och sen är det julfest med Sundsvall på lördag kväll. Helene, Sussi, Emma och jag tänkte tjuvstarta lite innan med lite vin. Grabbarna kör ju igång redan efter träningen någon gång vid tvåtiden. Riktigt så tidigt blir det väl inte för oss =) Sen på söndag blir det hem till lagga så snart formen tillåter det. Och äntligen träffa lillasyster. Vi har ju inte setts sedan i början av september då jag var på Rhodos. Och hon har faktiskt inte varit hemma sedan i början av april. Det ska bli så kul att se henne! Trodde aldrig att vi skulle få fira jul tillsammans iår =)

Lite bilder från förra helgen finns i kameran. Förhoppningsvis kommer de strax. Blir säkert lite dåligt bloggat framöver också är jag rädd för. Fortfarande lite förberedelser inför julen kvar och har dessutom massor på jobbet =( Lovar dock bättring direkt efter julhelgen!

Stig längtar tills imorgon för då får han åka till mammasannajuli och alla andra i Västerböle! Busa hela dagen och förhoppningsvis inte hela natten =)

Gonatt!

Stig har varit duktig idag...

Jojomensan det har han allt. Promenaden imorse gick som en dans. Vem hade kunnat ana det? -10 grader och morgon bukar inte höra till Stigs favoriter. Men men, Stig sprang ner på stan. Vi var bort till Vängåvan och tittade på tomtarna i småhusen, jättesöta, sen sprang vi hem. Jätteglad, jätteglad =)

Jag gick på jobbet. Fick min fina ljusstake som ser ut som en liten ängel som jag beställt på ljuspartyt hos Jessica. På lunchen passade jag på att gå på nya Kazaa och köpa lite röda blockljus. Hem redan vid tre då snickaren som ska göra klart smågrejorna i köket och runt garderoben i sovrummet kom och kikade. Förhoppningsvis hinner han komma före jul. Som jag sa till honom är det ju ingen jättepanik. Det har ju sett ut så här så pass länge att det inte spelar någon roll om det blir någon vecka till=) Jobbade ett par timmar hemma medan Stig tog en tupplur i mitt knä, myysigt! Kvällspromenaden blev den bästa på länge! Stig var på superhumör! Han sprang till parken, uppför Oscarsgatan (ja, ni läste rätt, uppför Oscarsgatan), via parken upp till Sidsjön. Sen vände vi och gick hem. Stig stannade inte en gång för att diskutera vägval, temperatur eller annat. Roligt, roligt, allt var så roligt! =)Han var så glad och hade otroligt mycket energi. Konstigt med tanke på att han busade med Juli hela eftermiddagen igår. Vi stannade ett par gånger när vi mötte folk och övade på att Stig ska sitta och titta på matte medan dom går förbi, gick jättebra. Gå fint fungerar också nästan jämt. Finns det bara karra så går det mesta =) Så duktig kille!

Väl hemma fick Stig sin middag. Slafs, sa det som vanligt. Medan jag lagade middag till mig och Petter stod Stig vid mina fötter och tyckte att jag var dum i huvudet som inte gick och satte mig i soffan när han sa till. Var ju trött ju =)  Så helt plötsligt var han bara borta... letade överallt utan att ropa på honom för jag ville inte störa ifall han hade myst ner sig någonstans. Hittade honom tillslut i bilburen... favoritburen! Han kom ut på en gång när han såg att jag kom... typiskt! Senare när jag och Petter åt bäddade han faktiskt ner sig i köket... och vilade riktigt. Första gången på länge som han verkligen vilar utan att vara i buren, sitta i knä eller vilar med mattes hand på bädden. Så skönt! Det är något vi behöver öva på... inte så lätt när matte och husse tycker att det är minst lika mysigt som vovven att kramas i soffan =)

Det tar lång tid att bädda ner sig, men sen kan man faktiskt mysa själv =)


Farmor och mormor: Titta vad jag sträcker på mig nu! Räcker det?
Nu ska vi snart sova, natti natti =)


Julfest, Julbak och lite annat

Har hänt en hel del sen sist. Julfest med jobbet i fredags, superkul med rocktema. Mitt lag bestod av Linda Sö, Daniel, Maria Å och jag. Vi var utklädda till Nirvana. Blev lite väl mycket att dricka dock så lördagen ägnades mest åt att vila =) En promenad i djupsnön i skogen hemma i Lagga hann vi med. Stig fick stanna kvar där för husse och matte skulle till Stefan (A) och Emma på fest. Jag var segare än en seg råtta men husse tog igen det han missat på fredagen och var rätt sliten på söndag =) jättetrevligt att träffa Stefan och Emma, Pontus och Lina och Magnus och Kristin var också där och det var självklart kul att se dom också. Många av grabbarna i laget var också ute så vi träffade dom när vi kom ut.

Igår for jag till Alnö till Emma för att baka julgodis med kovlandstjejerna. Eller jag for... Erica och William kom och hämtade mig vid halv tio. Gissa om jag var trött när jag vaknade vid nio? Vi hade iallafall en supermysig dag. Stig fick stanna hos mamma för Emma är jätteallergisk. Så kul att träffa tjejerna, vi ses ju inte så ofta längre eftersom Petter inte spelar med Kovland längre. Jättekul att se alla barnen också. William träffar vi ju rätt ofta men Milia har vi inte sett på länge. Hon har ju blivit så stor! Felicia hade jag aldrig sett förut, inte så konstigt kanske eftersom hon bara är fem veckor. Melvin har vi bara träffat en gång förut. Han är ju inte heller så gammal, tio veckor. Så otroligt fina barn alla fyra =) Blev inte så mycket godis bakat, men vi hade väldigt trevligt! Glögg och pepparkakor med mögelost, så mysigt!

Lite tråkiga saker har vi också hunnit med. Lilla farfar somnade in natten mellan lördag och söndag. Skönt för honom. Han kunde varken äta eller dricka på slutet. Har man levt i 85 år och fått vara pigg så länge som han varit förstår jag att man känner sig nöjd och inte vill längre. Mamma och pappa var dit med farmor på lördag så dom fick träffas en sista gång. Senare på kvällen var mamma dit med Stig och lite rödvin. Se hunden och få lite rödvin ville farfar innan han somnade. Han var så söt min lila farfar! Jag kommer verkligen att sakna honom... 

Idag stannade jag hemma från jobbet. Tar ut lite komptid. Kände att jag behövde ta en dag och bara ta det lugnt. Göra något kul och komma ifrån allt en stund. Stig och jag tog med oss Fredrika och for upp till Ingela och hundarna. Stig var superladdad innan vi for och busade hela eftermiddagen med Juli. Dom har så kul tillsammans syskonen =) Fredrika tog lite bilder så det är bara att kika in på Ingelas hemsida så dyker dom nog snart upp där. Nu är vovven supertrött och sover gott i mattes knä =)


Halva Nirvana, andra halvan, jag med halva Ramones (Helcar och blomman)

Milia och William, Melvin, Felicia

Emma, Erica och William, Sofia och Lisa, Felicia och Melvin

Julfin innergård, fest hos Stefan A och Emma, Stig

 

Snabb update

Längesen sist! Det har varit fullt upp.Söndag pepparkaksbak, måndag lucka?, tisdag fika med Mattias, Erica och William, onsdag husse blir matchhjälte medan matte och Stig bakar lussekatter. Ungefär så har det sett ut. =) Lite bilder och sånt kommer nog i helgen. Stig fick sin andra rabiesspruta i tisdags och håller på att byta tänder fram både uppe och nere så han har varit lite vissen ett par dagar. Nu har han en liten glugg uppe och en liten större nere, så nu är han tillbaka som samma pigga glada valp som alltid. Vädret har väl inte heller varit det bästa men idag var det liite bättre. Stig och jag hade tänkt åka och hälsa på Stigs mamma men väglaget är inte det bästa så det får vänta till nästa vecka. Istället tog vi en långpromenad... Stig var på bra humör och hade massor med spring i benen. Nu går han och längtar tills tomten ska komma... han har gjort en liten önskelista över vad han önskar sig av tomten:
1 att Juli ska komma och leka minst varje dag
2 massor med karra och ben
3 att matte ska sluta jobba och sitta i soffan hela dagen
4 att husse ska sluta säga ajaj när Stig gör roliga saker (=hyss)
5 bättre väder

nu blir det sängen, nattinatti =)

RSS 2.0