Stig har gått sitt anlagsspår!

Idag är jag världens stoltaste, gladaste, tröttaste och kanske skitigaste matte! Stig har klarat sitt anlagsspår! Dutti pojke =) 600 m i snårskogen i Hassela innan klöven dök upp! Matte fick hjälpa till att bära för den var ju sååå stor! Stig hoppade efter den och drog ner den ett par gånger så till slut fick Stig också lifta med matte ivrigt slickandes på klöven. Stig älskar sin klöv! Söta syster Juli visade sig också vara en fena på att spåra och hittade också sin. Duttiga kickor =) Bra jobbat Ingela och Juli!

Stig tycker att skogen är något av det roligaste som finns och får aldrig nog. När Juli kommit tillbaka var han sugen på en andra runda efter att ha grinat efter klöven drygt 20 min i bilen så han försökte få gå hennes spår också. Nu har han änligen bäddat ner sig brevid matte, trött efter kvällens bravader. Han är så underbar denna lilla varelse, full av energi och positiv till allt. En bild på domar-Mats och de små liven:


Juli till vänster och Stig till höger

Fullspäckad helg

Vilket trist väder det blev idag! Stig och jag hann nästan hem från vår promenad innan regnet började. Nu öser det ner. Jag har spolat av en lortig Stig och nu sitter jag och tittar på regnet. Surt! Ser att det inte bara är Stig som är lortig utan att han lyckats lorta ner mina byxor också. Han håller på att fälla ur nu också så det är hår överallt.

Vi har iallafall haft fullt upp i helgen. I fredags var vi med Helene och Jocke ut till Skatan. Tittade på hennes föräldrars nya stuga och åt middag med dom på restaurangen. Jättegod fisksoppa med ostbricka till efterrätt. Fick jag välja ett ställe i närheten av Sundsvall att ha en stuga i skulle det nog bli skatan. Det är så mysigt där!

Lördagen bjöd på en heldag med familjen Sörbrand/Fritz. Först var vi upp på norra berget, fikade, tittade på djuren, lekte i lekparken och åt glass. Jätteskönt att bara vara! Senare på eftermiddagen for vi till Kovland. Tog ett bad i ån. Till husses stora förtjusning tog Stig sina första simtag. Helt frivilligt var det inte men när Stig lyckats blöta ner hela sig och därefter skuttat omkring på sandbanken var det inte så mycket annat att göra än att stoppa honom i ån. Lite skönt tror jag han tyckte att det var. Sen fick han tillbringa resten av badresan invirad i en handduk i mattes famn. När söta Wille hade kvällat åt vi "vuxna" pizza och såg på film. En jättemysig kväll! Måste göras om snart. William växer så fort och det är så härligt att se hur han växer upp till en supermysig liten pojke. Både jag, Petter och Stig fick många kramar av charmtrollet innan dagen var över =)

Söndagen blev en liten slappare dag. Vi var hem till mor och far som precis kommit hem från Rhodos. Efter en stunds snack i skuggan blev det bäckbygge. Mamma har grävt en bäck i sin rabatt och har efter några års problem med bla. katter som trampar på stenarna när de ska dricka ur bäcken så det blir läckage köpt en stenmatta att lägga i botten. När vi lagt mattan på plats började arbetet med att snygga till så att det inte såg ut som ett halvfärdigt akvarium. Petter var arbetsledare och designer medan jag och mamma tvättade och bar stenar. Stig hjälpte också till (läs stjälpte) genom att trampa omkring bland stenarna och inspektera husses arbete, dricka vatten ur vattenslangen mm. Blev inte helt klart men en bra början. Vi hann med grilla också, gott!

Igår gick Stig och jag ut direkt efter jobbet och styrde kosan mot Bergsåker och min mormor. Tre vattenpauser, en timme och tiominuter senare var vi framme. Petter kom efter när han var klar med träningen och vi fick god mat och gott fika hos mormor. Man skulle ju ha kunnat tro att en liten tax med korta ben skulle vara trött efter en så pass lång promenad, men inte Stig inte. Han kom snabbt ihåg vad som var så roligt hos mormor! Upp i soffan (väl värt att veta att i våran soffan hoppar han aldrig upp, tror inte han fattat att han kan) och attackerade alla mormors mjukdjur som står ovanför ryggstödet. En efter en åkte de ner på golvet och fick sig en omgång stryk. Märks iallafall idag att han höll igång igår för imorse var det verkligen en trött hund som tillslut släpade sig upp. Så idag fick det bli en lite kortare promenad nere vid ån. Inga fåglar var det där idag så det fanns ingen att jaga... kanske var tur annars kanske jag fått bära Stig hem.

Nu ska jag gå och laga lite mat. Ska försöka hinna träffa Kicki ikväll eftersom hon åker imorgon så jag väntar bara på att hon ska bli klar i stallet =)

Bästa sortens miljöträning =)

Sitter med maten klar och väntar på Petter som borde ha varit hemma för ungefär en halvtimme sedan. Nu är hockeysäsongen igång! Bara att vänja sig. Han ringde nyss och sa att han kommer hem vid åtta och mumlade något om fys, ont i vaderna och massage. Brukar vanligtvis inte göra mat förrän han ringer och säger att han snart är på väg men idag blev det bara så... typiskt! Annars har dagen varit rätt bra. Började dock med att jag klädde på mig lite för mycket så på vägen hem från jobbet blev det svettigt. Gick en sväng på stan och kollade på alla höstkläder som kommit in. Shoppingsugen! Ska försöka låta bli då Petter och jag tänkte åka till Sthlm och shoppa i slutet på månaden. Nu med säsongen igång är det ju lite svårt att hitta lediga helgen men vi har lyckats hitta en tom lördag. Förhoppningsvis kommer vi iväg på fredag eftermiddag och åker hem på lördag kväll.

Nåväl åter till idag! Efter jobbet hämtade jag Stig hemma och tänkte att vi skulle miljöträna lite (läs: var sjukt sugen på mjukglass =)). Stigs svaghet är nog att han inte är alltför förtjust i att bara vara. Varför ska man sitta stilla och titta på när man kan leka och ha kul? Vi gick ner på stan där det var rätt mycket folk. Köpte mjukglass med chokladsås och satte mig på en parkbänk. Stig satt jätteduktigt med slappt koppel och tittade på allt och alla som passerade. Glassen var gigantiskt så det räckte till en liten smakbit till duktige Stig med. Mums! Det hade han förtjänat lillpojken =) Nu ska vi återgå till att vänta på husse. Tror Stig längtar efter husse nu för han har hämtat Petters smutsiga socka som han ligger och myser med.

Vi lyssnar på en sjukt bra gammal låt nu: Boys of the summer med Don Henley.

Ska ta och damma av kameran och se till att få fram lite bilder snart! Nu står Stig här och lägger huvudet på sned när jag frågar om husse kommer snart... Sötnos!


Utställning i Svenstavik

Är hemma på lunchen idag och rastar Stig då husse är på golfbanan. Tar lite extra lång lunch så vi slipper stressa, skönt! Nu sitter vi i sängen och myser lite innan jag måste gå tillbaka. Datorn lever sitt egna liv nu, vi har precis haft virus plus att det trådlösa nätverket har slutat fungera så nu får vi köra på det traditionella sättet med sladd i väggen. Märkligt väder har vi också... Det är väldigt kvavt och ett riktigt åskoväder skulle nog behövas för att det ska bli behagligare. Det är inte särskilt varmt men så fort man går utomhus och rör minsta lilla på sig blir man alldeles klibbig! Tråkigt!

I söndags var vi på utställning i Svenstavik. Det blev en etta med hp (igen!) och det får vi väl vara nöjda med även om vi gärna tagit ett CK =) Aune Harald hette den norske domaren och Stigs kritik löd:

"Välskuret huvud, ok överlinje, ngt bättre utvecklat förbröst och stabilare front önskas, ok underlinje, tillräckligt vinklad med utmärkta tassar, ok päls, härligt temprament, korrekt bett, bra rörelser" 

Vi tackar för trevligt resesällskap och passar på att gratulera Mia och Billson som blev BIS 1:a på frösön på lördagen och Fredrika och Pavel som blev BIM och fick sitt tredje cacib så att han numera kan titulera sig internationell utställningschampion! Stort grattis till er! På vägen upp blev Pavel lovad ett bad om han knep cacibet men vi skippade det på hemvägen. Jag hörde dock ryktas om att han fick sitt bad på hemmaplan häromdagen. Pavel älskar att bada!

Nu laddar vi för nästa utställning som är Högbo den 6:e september!


RSS 2.0