Tiden går fort...

Stig har redan blivit 8 månader. Snart är det april och vår på riktigt! Skönt! Tessan har kommit hem. Jättehärligt! Idag är jag ledig och vi ska på stan och shoppa och äta lunch. Det är konstigt. När hon varit hemma i fem minuter är det som om hon aldrig hade åkt. På torsdag åker hon tillbaka till Gran Canaria igen, sen inom någon vecka vidare till Rhodos. Så snart är det dags för oss att börja titta på resa dit till sommaren. Ska bli härligt!

Iförrgår var vi på utställning Stig och jag. Stig var duktig som vanligt! Fick ett hp och blev BIR. När det var dags för Best in show gick det sådär. Stig var less efter att ha fått vänta så länge och småtjurade. Gick mot alla andra raser i samma ålderklass. Gick inte vidare bland de fem bästa där men jag är ändå nöjd. Svårt när han står mot andra raser. Tror dessutom att domaren hade bedömt de flesta andra hundarna tidigare förutom Stig och dvärgtaxen och inte tittade han många sekunder på dom. Hursomhelst fick Stig jättebra kritik och kanske ännu viktigare... han beter sig alltid. Springer snällt, står fint och låter domaren titta i mun och känna igenom honom. Sen att han är snygg är ju en bonus. Madde från mitt jobb visade sin labrador Nellie för första gången. Jättekul! Hon blev BIR och BIS3 i den yngre valpklassen. Ett stort grattis till dom.


Stig med sina rosetter!

Stig tittade på skolbarnen imorse, spännande =)

Rapport från Island

Resan gick bra och Milton har installerat sig på ön där han ska sitta i karantän. Äter bra och verkar må bra. Jätteskönt att höra! Han brukar ju ta det mesta med ro! Det känns som om det var jättelängesen han for.


Söta pappan på plats på Island =)



Stig saknar nog pappa lite. Matte och husse är ju så tråkiga. Dom vill ju nästan aldrig leka... och försöker man få lite fart på dom så blir dom lätt arga. Till exempel häromdagen försökte Stig få mig att leka genom att skälla så att jag skulle bli arg och jaga rätt på honom och skälla tillbaka. När det inte fungerade stoppade han helt enkelt in hela min fot i munnen och bet till. Ajaj! Då saknade jag Milton kan jag lova :) Annars går det bättre än jag trodde. Det märks att han blivit äldre sen Milton for till Finland.

På torsdag kommer hon äntligen, Lillasyster! Ska bli så kul att träffa henne igen! Och få fira hennes födelsedag! Längtar...

Nu ska vi se om Stig kan få liv i husse så att vi kan äta frukost... Hungrig!


Den vackraste stunden...

i livet var den när du kom. Sitter och lyssnar på Kom änglar med Lars Winnerbäck. Nostalgiskt. Så mycket minnen =) Ikväll har tjejerna varit här. Linda, Linda och Helene. Vi har ätit sweetchilipasta med kyckling och vitlöksbröd. Kladdkaka, grädde och hallon till efterrätt. Gott! Nu har tjejerna dragit vidare ner på stan. Orkar inte följa. Är alldeles för trött. Ska dessutom köra bil imorgon så jag vill inte dricka mer. Jättetrevligt har vi haft. Dom är så söta alla tre och det verkar som om alla blir kvar nästa säsong. Vore så kul!! Grabbarna är på supporterfest på O'Learys. Eller rättare sagt var... dom flesta har nog flytt fältet. Petter är hos Erik och träffar Mats.

Stig har gått och lagt sig, sover så hårt att jag inte tror att något skulle kunna väcka honom nu. Blev mycket idag för lilla vännen. Imorse var vi uppe med tuppen, nåja nästan, för att träffa Madde och hennes labradorvalp Nellie. Vi tog en tur ovanför Westhagen först sedan nere vid ån vid universitetet. Det var första gången vi träffade Nellie. Hon är ungefär en månad yngre än Stig. Jag som inte är någon stor labradorälskare fick anledning att ändra mig lite på den punkten. Hon var superfin och jättetrevlig. Vi fick oss ett gott skratt också. Det var superisigt nere vid ån, vi kommer till en stor vattenpöl, riktigt djup. Nellie skuttar glatt ner i pölen och härjar omkring. Madde kunde ju inte göra så mycket för Nellie börjar ju bli ganska stor och stark och det var verkligen jättehalt, utan hon hann stoja på där en stund innan hon kom tillbaka. Stig är ju verkligen inget fan av vattenpölar, men Nellie verkade ha så kul så han tog sig ett litet dopp han med. Matte var alldeles för upptagen med att titta på Nellie för att hindra honom. Sen blev det direkt hem och torka blöt valp så han inte skulle hinna bli för kall. Efter några timmars vila för jag och Blomman till ön för att hälsa på Helena på jobbet. Stig fick också följa. Vilket otroligt hus, skulle kunna flytta in vilket dag som helst! Tänk om man någongång kunde få bo så. Stig skulle nog också kunna flytta in tror jag för där fanns massor med roliga leksaker. Han var dock supertrött och visade sig inte direkt från sin bästa sida. Gnällig och rastlös =(

Nä, nu blir det sängen! Godnatt allihopa och dröm sött! Kom änglar....

Jaha, nu vet jag inte rikitgt hur det blev... inte blev inlägget publicerat iallafall. Får väl prova på nytt =)


Grattis på födelsedagen älskade lillasyster!

Idag fyller min lillasyster 22år! Jättegrattis till henne! Känns konstigt att inte fira hennes födelsedag även fast hon inte är här. Är fruktansvärt sugen på tårta men det får vi ta nästa gång hon kommer hem. Ska köpa henne något riktigt fint i födelsedagspresent. Fast det får vänta tills jag vet när hon kommer hem nästa gång, så att det går att byta ifall hon vill. Har sms:at med henne idag och längtar så mycket tills vi får ses igen. Vi ska ju åka och hälsa på henne också. Petter och jag och förmodligen hans kompis Kim från Hudik. Så vi kanske hinner till henne innan hon kommer hem. Förhoppningsvis kommer hon hem ett par dagar iallafall innan hon flyttar till Rhodos igen. Då blir det snart!

Någon annan jag också längtar efter är Milton... Redan. Han och Stig har varit hos Fredrika sedan igår och för några timmar sedan var hon och Patrik här och lämnade Stig. Vi sa hejdå till Milton för dom åker riktigt tidigt imorgonbitt. Inte kul, men bara flygningen går bra kommer han att få det så bra. Och vi vänjer oss nog att inte ha honom här. Stig också. Han har varit en mammagris och sovit som en stock brevid mig i soffan medan jag har jobbat lite. Det tar på krafterna att vara med farmor! Wigge var också där så jag kan tänka mig att dom busat rätt bra idag =) 

Nu måste vi vänja oss av med att säga grabbarna, pojkarna, killarna och allt sånt som vi numera automatiskt gör och endera bara säga Stig eller så grabben, pojken, killen.

Nu blev det deppigt igen... känner mig otroligt sugen på Ben & Jerrys glass. Chocolate Fudge Brownie! Men jag hade ju bestämt att jag inte skulle äta så mycket sånt på veckorna så nu får jag väl försöka visa lite karaktär =)

Några bilder bla på födelsedagsbarnet och han som från och med imorgon blir islänning =)


Terese och Stig i julas


Terese och jag i julas


En bild från första gången Stig och vi träffade Milton i oktober


Pappa gör morgongympa =)

Fredagen den 13:e

Usch, inte för att jag är extremt skrockfull men fredagen den 13:e tycker jag inte om. Dagen hade flutit på bra så jag hade nästan pustat ut när jag och hundarna var ute på promenaden. Det var supermysigt och jag njöt av att arbetsveckan var avklarad och hela helgen låg framför mig. Stig plockade massor med pinnar, bark och annat som fanns på marken. Jag såg att han hade en liten pinne i munnen och skulle ta ut den när han böjer huvudet bakåt för att smita undan och pinnen trillar ner i halsen. Usch, inget kul! Jag hoppas att den kommer ut den vanliga vägen så att det inte blir något tok. Han verkar inte må dåligt än iallafall. Som om det inte räckte klippte jag en av Miltons klor för kort så han började blöda. Klantmatte! Tyckte att den såg kort ut så jag tog mycket mindre på den än på dom andra men det blev fel ändå. Fick stopp på det snabbt, men efter att Milton gnagt och slickat på klon en stund så blödde det igen. Fick sitta närmare en halvtimme på köksgolvet för att få nagellacket att torka. Så nu ligger Milton med ljusrosa nagellack på ena klon och sover. Matte blev less! Småpojkarna, vad matte ställt till det för dom idag. Inte är husse hemma heller och kan fixa allt. Nu ska vi bara ut och kissa en sväng så tänker jag lägga mig i sängen sen och inte vakna förrän det är en annan dag. Tur att jag hittade lite rosévin i kylen som jag smuttar lite på nu. Bra för nerverna =)

Pojkarna är lite stökiga nu så jag hoppas att dom sover ordentligt inatt. Dom har sovit i varsin bur de senaste nätterna för det var så himla stökigt i början av veckan. Det har gått bättre förutom att Stig (eller möjligen Milton imorse) vaknat strax före kl 6 de senaste mornarna och smågnällt och haft svårt att somna om. Inatt tror jag att dom ska få sova tillsammans igen får vi se om det hjälper. Annars flyttar jag väl isär dom inatt.

Jag har ju blivit utmanad också av Maria.

Tre jobb jag haft: Fastighetsskötare på Ikano, Ekonomiassistent på HL Display, Livassistent på Söderberg & Partners.

Tre platser jag bott på: Laggarberg, Hudiksvall och Bergsgatan.

Tre saker jag gillar att se på tv: 2 1/2 men, melodifestivalen och Grey's Anatomy såklart!

Tre favoriträtter: Grillad tonfisk, kyckling och tacos.

Tre platser där jag helst skulle vilja vara nu: Med lillasyster på Kalithea på Rhodos, hos Petter, New York (snart så)

Tre personer jag utmanar: Elin, Jossan (som vanligt=)) och Eva F

Så nu fick vi en liten muntrare avslutning på detta något negativa inlägg. Nu ska jag gå ut med pojkarna innan Let's Dance börjar igen.


En härlig sommarbild på Milton som jag fått från Fredrika. Snart far han...


Massor av god mat...

har jag ätit de senaste dagarna! Igår var det ingen dålig måndagsmiddag som vi satte i oss på Mezoyo tillsammans med Mattias, Erica och William. Jag åt laxtartar till förrätt och oxrygg till varmrätt. Och lite vin såklart!  Verkligen god mat och riktigt bra service. Dessutom har de halva priset på maten måndagar till torsdagar hela mars ;-) Vi beslutade oss för att ta efterrätten hemma så Petter sprang över på ICA och köpte Ben & Jerrys glass. Supergott! Wille sov så sött i soffan ända tills Milton bara blev tvungen att pussa lite på sötnosens öra. Att sedan Stig fick ett utbrott och skällde till alldeles efteråt gjorde inte saken bättre och vips så var han vaken igen. På solskenshumör som så ofta. Det var en jättetrevlig kväll och kändes superlyxigt att äta så gott en måndag =)

Ikväll var det dags igen. Petter har precis kommit hem från jobbet och när jag gick för att hämta hundarna som varit med Petters systrar och mamma gick jag och övervägde att fuska och inte laga någon riktig mat ikväll. Det kändes så jobbigt att laga mat bara till mig. Dessutom behöver jag inte ha med någon mat till lunch imorgon då vi har utbildning och reda har beställt lunch. Som om Petters mamma hade läst mina tankar frågade hon om jag ville följa med på Saffran och äta middag. Och visst ville jag det! Det är ju alltid kul att träffa Petters familj och som alltid har vi lite svårt att hinna med oss under vintrarna så det har inte blivit så mycket på slutet. Både Petters mamma, pappa och Maja var med. Elin var ju med på ett hörn också eftersom hon jobbar på Saffran. Tack Maja för den goda maten! Jättegott med Tapas och min absoluta favorit är svärdsmusslorna! Inget vin idag dock, någon måtta får det väl vara =) Kocken bjöd på efterrätt så trots att jag var proppmätt tröck jag i mig det också. Nu sitter jag här proppmätt och undrar hur det ska gå med bikinisäsongen i år? Det blir nog till att skärpa till sig lite =)

På hemmaplan är allt ungefär som vanligt. Sitg håller verkligen på att bli könsmogen nu. Springer omkring och luktar förnöjt sig själv på snorren. Blir riktigt stolt efteråt så jag antar att han börjar lukta storpojke! Ja, inte är han någon bäbis längre. Vi tycker att han är liten nu och har jättesvårt att minnas hur liten han var när han kom samtidigt som vi tycker han har blivit jättestor. Killen! =) Milton gör det Milton gör bäst... Latar sig i soffan och busar med Stig mellan varven. Nu ska jag vara lite social med pojkvännen. Kameran har varken varit med på saffran eller mezoyo så vi får damma av en gammal bild av pojkarna på sjön i solskenet! En magisk vinterdag =)


Vackra, vackra pojkarna!


Fjällen, William 1 år, Oscar's igår osv

Längesen sist, jag vet, men det är svårt att hinna med sig ibland. Veckan har gått fort och nu är det redan söndag. Petter sover och grabbarna är med mamma i Lagga. Det blir märkligt tyst hemma när grabbarna inte är hemma. Och tänk... snart är det bara en grabb kvar. Milton åker ju till Island om mindre än två veckor. Hemska tanke! Han står ju för lugnet här hemma samtidigt som han har en del roliga saker för sig han med. Igår morse blev han så glad när han fick komma upp och mysa med oss i sängen en stund att han bara blev tvungen att leka lite samtidigt. Sen parkerade han på min mage... =) Oftast blir det jag som går upp med grabbarna på mornarna men igår skulle Petter fick morgonpinken och frukost. Bara därför tog grabbarna sovmorgon och sov som stockar fram till efter halv tio istället för till halv nio som i vanliga fall. Mysproppar!

Igår hade vi fullt upp. Började med att vi myste en stund med grabbarna i sängen, bara låg och slappade. Alla utom Stig vill säga som försökte få igång en lek sådär på morgonkvisten. När ingen annan var intresserad tog han och mystuggade lite på fåret i sängen han med. Vi har (kanske tillfälligt) låtit grabbarna komma upp i sängen och mysa på mornarna på helgerna. Det är ju så härligt att vara allihopa i sängen och mysa! När vi väl klivit upp fick vi sätta full fart. Hem till mamma för att lämna av grabbarna och iväg till Kovland på barnkalas för att fira underbara Williams 1-årsdag. Jättekul att träffa familjen Sörbrand/Fritz och alla andra som var där. Wille fick ett par skridskor (såklart), en skottkärra och hink och spade av oss. Skridskorna kan han nog inte använda ännu men dom var helt otroligt söta. Jag sökte igenom hela stan för att hitta ett par små små skridskor men det var mamma som till slut hittade dom. Vänta bara! Jag har ju alltid sagt att Wille kommer att bli en utmärkt back. Med en pappa som är forward och en mamma som varit målvakt kan det inte bli annat =) Vi ser fram emot middag med Mattias, Erica och William på Mezoyo imorgon. 

Efter barnkalaset var vi hem till Lagga och tog ut pojkarna på promenad på sjön. Vi tränade lite samtidigt på att grabbarna ska hålla koll på oss när vi är ute och går istället för att vi ska hålla reda på dom. När vi märkte att dom var distraherade av något så sprang vi snabbt iväg åt något annat håll för att dom skulle springa efter. Dom var så duktiga grabbarna. Stig är inte så lättlurad så när vi väl hade försvunnit en gång höll han blåkoll på oss för att vi inte skulle försvinna igen. På kvällen kom Magnus och Stefan hem till oss och drack lite öl. Senare på kvällen gick vi ner till familjen Zetterström för att möta upp Niklas, Sara och Josefine. Vi blev kvar en stund, grabbarna pratade hockey med Niklas pappa Ulf medan vi tjejer satt i köket och drack lite mer vin och surrade med Niklas mamma. Det är alltid lika trevligt att träffa Niklas och Sara och familjen Z! Vi gick vidare till Oscar's och blev kvar där till stängning. Sen blev det den obligatoriska kebabtallriken på Kebabcity. Helt otroligt vad hungrig man blir när man varit ut!

Tidigare i veckan var vi med Petters familj till Vemdalen. Jättehärligt! Jag har ju varit i Vemdalen många, många vintrar när jag var yngre och det var helt underbart att åka tillbaka. Jag kände mig som hemma direkt. Vi bodde i Petters mammas arbetskamrats lägenhet direkt vid Hovdebanan, vilket är i princip mitt i backen. Grabbarna var med oss i längdspåret och gjorde en bejublad debut där. Stig är ju som bekant en ganska aktiv hund och tyckte att det var helt underbart att få springa med i spåret. Så länge vi åkte först vill säga. För att det inte skulle bli för lång tur för dom kortbenta fick dom åka i våra famnar nerför backarna. Stig tyckte att det gick jättebra att åka i mattes famn så länge vi åkte först vill säga. Åkte någon annan före eller om vi blev omkörda skrek han som en stucken gris. Han har vinnarskalle den lilla hunden! Måste vara efter matte =) Milton tog som vanligt skidåkningen med ro. Såg ut som om han inte gjort annat än sprungit med i skidspåren. Joggade brevid och ibland framför husse och såg ut att trivas med livet! Han är en riktig livsnjutare Mille =) Båda pojkarna tycker att det enda rätta är att springa i spåret. Båda tassarna får plats i ena spåret och det är inte lika mycket lössnö där. Stig blängde lite på Elin när han upptäckte att hon också åkte där! Det var ju hans spår!
Maja och jag fick vara med när Stig för första gången blev lite vaktig. Vi satt i soffan i stugan när det kom en skidåkare och hoppade förbi precis utanför fönstret. Stig blev överraskad, skällde till och kollade på mig först sen Maja, när ingen av oss gjorde något åt skidåkaren blev han tvungen att morra lite och skälla lite dovt på den igen. Matte uppskattade inte den lilla vovvens kaxighet så han fick ligga snällt på golvet tills han blivit snäll igen. Det fungerar rätt bra nu, att han får ligga stilla på sidan när han blir för upphetsad och inte kliva upp förrän han fått tillåtelse. 

Längtar efter lillasyster nu! Hennes födelsedag närmar sig och det kommer att kännas jättekonstigt att inte ha henne hemma då. Hon kommer iallafall hem i april när hon byter destination från Gran Canaria tillbaka till Rhodos igen. Så nu ska vi börja kolla på resa till Rhodos till sommaren. Ska bli kul att åka tillbaka dit. Fanns många fina stränder en bit utanför Rhodos stad dit man lätt kunde ta sig. Längtar! Men först ska vi ju till NY. Det ska också bli kul! Petter håller på att planera allt han vill göra för fullt. 
 
Nu ska jag väcka min älskling, se om vi ska ta en lunch på stan innan vi hämtar pojkarna. Här kommer lite bilder från den senaste veckan!


Födelsedagsbarnet äter tårta så det står härliga till! Hela tre bitar fick han i sig =)


Williams kusin Meja och hennes mamma Sara tycker också om tårta!


Björn och Marie har vi nog inte träffat på närmare tre år. Här är Petter med deras söta Tyra!


Docksöta Milia provleker Williams nya klossar


Det är ju slutspel så strax innan nedsläpp åkte matchtröjan på... fel tröja kan man tycka!


Hela flocken i skidspåret, Stig laddad som få =)


Elin och Milton i slalombacken

RSS 2.0