Snart redo för Österby Bruk

Snart så! Stig är badad och fönad. Matte har gjort ostgodis. Väskan snart packad. Vi ska strax gå och finputsa lite på tassar och klor. Stig ligger i mitt knä och småsurar. Han har fått låna ett jättefint täcke för att hålla pälsen på plats. Stig tycker dock inte att det är manligt med gröna plyschtäcken. Han blev helt otroligt fin efter bad och fön. Tack snälla för all hjälp!

Vi har haft en hel del för oss den senaste tiden. Det känns nästan som om det varit något extra varje dag. Lite bilder har vi knäppt iallafall.

Förra helgen var vi i Bergsjö:


Provåkte Petters pappas nya bil


Åt god middag hemma hos familjen Wimark


Nere på bryggan


Vilat


Lekt


Nyfriserad


Stålhunden?


Svensson

Svensson heter Stigs nya kompis. Han flyttade in i en lägenhet ett par våningar under oss för precis en vecka sedan. En 9 veckors helt underbar brun labradorpojke! Ser ut som en liten björnunge! Stig tycker jättemycket om honom. Han är ju så rolig att busa med. En jätteglad och go 9 kilos valp =) 

Det händer andra saker också. Vi har bestämt oss för att sälja lägenheten. På onsdag kommer mäklaren och tar bilder till annonserna. Det känns jobbigt för vi trivs så bra i lägenheten men vi känner ändå att vi inte kommer att bo kvar så många år så vi säljer medan vi vet att vi får bra betalt. Så nu söker vi hyresrätt! Drygt =(

Vi har anmält till ett par till utställningar så nästa vecka på söndag åker vi till Österbybruk och den 7/6 ska vi till Alfta. Semestern är också spikad. 18/6 på första semesterdagen åker vi till Italien en vecka. Där besöker vi Rom och Neapel. 5/7 åker vi till Rhodos och hälsar på lillasyster. 27/7 börjar jag jobba igen efter 5 veckor och 2 dagars semester. Känns välbehövligt med långledigt efter detta långa och på många olika sätt händelserika år.

Ikväll har vi varit på Södra och promenerat med Stig. Han hittade ett sällskap på säkert 15 pers som grillade korv och verkade vara mycket roligare än matte och husse så han tog en sväng dit och charmade damerna. Husse fick gå och hämta tillbaka honom och matte hon blev alldeles matt. Hörapparaten åker av ibland och då spelar det ingen roll vad matte säger. Efter det var vi med Petters mamma och pappa och åt en god middag på Biteline. Nu har dom åkt hem till Bergsjö. Vi kommer efter imorgon. Hoppas det blir bra väder så att vi kan vara ute ordentligt. Nu ska jag dricka upp mitt vin och somna i soffan. Ska bli såå skönt!


Så här mysigt tänker vi ha det hela långa sommaren!

Gotland

Helgen som var tillbringade Stig och jag på Gotland. En väldigt trevlig helg med väldigt trevligt sällskap! Förutom att vi varit på utställning har vi fyndat på Outlet, ätit tacos, druckit vin, gått mysiga promenader och mycket mer. Stort tack till resesällskapet som gjorde helgen till en toppenhelg! Hoppas vi får möjlighet att åka nästa år igen. Då ska jag ladda med Frontline för den stora nackdelen med Gotland är definitivt fästingarna. Otäcka, äckliga varelser! Stig gjorde ett utmärkt jobb i utställningsringen. Han tycker verkligen att det är kul att visa upp sig och verkar själv tycka att han är väldigt snygg =)  Matte håller med! Snyggare, trevligare taxpojke får man leta efter! Han fick sitt första CK, blev bästa hane och BIM. I BIR blev det stryk av en vuxen tik som redan är champion. Han fick mycket fin kritik av domaren så jag är jättenöjd! Stigs vackra syster Juli fick också CK och liksom (morbror?) Dante. Springerspaniel Tina fick också mycket bra kritik av domarna båda dagarna. Här kommer lite fina bilder som Ingela och Annelie knäppt:


Matte och Stig i ringen. Husses första och enda kommentar var.. men vad hade du för skor på dig?


Bästa hane och bästa tik mot varandra i BIR


På väg mot havet


Välförtjänt vila på altanen


Stigs syster Juli - lilla dockan!


Vid havet


Nu finns det väl inte så mycket mer att berätta förutom att Ingela köpte en svart och röd märkesryggsäck med plasthandtag och flera fack för bara 50 kr. Helt otroligt ;-)

Ääääättt!

Måste vara det mest frekventa tanken i mitt mattehuvud just nu! Stig är inte alls sugen på mat. Helst inte på morgonen. Vill inte ha. På morgonen går inte ens Frolic ner. Inte banan heller. Nu har Stig och jag kommit hem efter en minipromenad. Husse tyckte att han varit hängig idag så vi tog ingen lång tur. Lyckades iallafall lura i honom 1/2 dl mat på vägen. Sen åt han lite till när vi kommit hem. Men det gick trögt. Ena sekunden blir jag irriterad på honom för jag tycker att det är fånerier. Andra sekunden tycker jag synd om honom för att något tynger honom. Sen blir jag så frustrerad att jag skulle kunna äta upp dom där pluttarna själv bara för att dom ska försvinna ur fickan eller skålen. Men än så länge har jag lyckats hålla mig från det =)

Efter promenaden tog vi fram utställningskopplet. Stig blir ofta lite till sig när han ser det. Brukar ju vanligtvis innebära att man får något extragott. Och extragott går trots den lilla ätstörningen ner =)

Igår var vi och tränade lite inför Gotland. Vi for till Gertrud och Bosses fina stuga där vi tränade med Ingela och Juli. Gissa om Stig blev glad att se mamma Lotta och lilla syrran Juli? Oj vad dom sprang! Inte svårt att gissa var Stig har fått sin förkärlek till jagis ifrån. Mamma Lotta sprang glatt med och jagade hon med. Juli är så fin och verkligen pappa upp i dagen! Fast med lite mer temperament kanske =) Husse skämdes för Stig åker fortfarande på tjejdäng fast hon nog väger 1 kg mindre! Men husse ska nog inte säga så mycket. Han åker också på tjejdäng ibland fast matte väger 40 kilo mindre! Då skäms Stig över husse ;-)

Vi började dagen igår med att äta brunch på charm med Stefan och Emma. Jättemysigt fast jag tror att vi alla var lite småsega. Fanns mycket gott att tugga på! Lördag kväll var vi hemma hos just Stefan och Emma tillsammans med Magnus och Kristin. Stefan och Emma bjöd på jättegod mat. Grillad fläskfilé, potatisgratäng, sallad och sås som vi åt ute på deras innergård. Jättemysigt! Killarna spöade tjejerna i kubb två gånger på raken och tjejerna spöade killarna i Buzz. Vänta bara tills vi tjejer övat lite så ska vi spöa dom i kubb också. Lite vin drack vi också och avslutade kvällen på Oscar's. Fick träffa Kicki N och Sebastian, Kicki H, Emelie och många fler. Kul =)

Nu ska vi nog fixa lite mat tills Petter kommer hem från träningen för nu kurrar det i magen. Nu håller Stig på att försöka möblera om i hallen genom att envist försöka dra sin mjukisvovve ut ur buren. Dock inte genom öppningen utan genom gallret. Tror det är bäst att jag går och räddar voffsingen som nu sitter fast i gallret =)

Ut i solen...

... ska vi strax. Petter ska spela tennis så Stig och jag tar oss nog en tur med bilen. Tror det bär av till Laggarberg till slut. Så kan Stig springa omkring medan matte sitter i solen en stund. Skönt! Ikväll ska vi till Stefan och Emma på middag. Kanske blir det lite dricka till maten och förmodligen en tur ut. Kicki och Sebastian är i stan så förhoppningsvis trillar vi på dom ute.

Sista april firade vi inte alls... Jag jobbade till strax efter fem sen tog Stig och jag bilen till Sidsjön och tog en härlig tur runt sjön medan Petter tränade. Inte så mycket folk så vi blundade när vi gick förbi skylten som säger att hundar måste vara kopplade och släppte Stig lös. Tyckte han var jätteskönt och skuttade glatt omkring! Vi åt pannkaka med lingonsylt och bacon och bara slappade i soffan hela kvällen. Igår var vi hos Petters mormor och morfar i stugan i Torpshammar. Jättemysigt! och jättemycket mat som vanligt! Var verkligen proppmätt när vi for därifrån vid halv fem för att åka direkt till Mattias, Erica och William för att grilla. Jättegott och supertrevligt att träffas. Nu vill vi inte att det ska dröja lika länge till. William hade blivit så stor! Han måste vara världens sötaste lilla pojke!
 
Nu hoppar vi in i bilen och ut i solen!


Stig vid Sidjön sista april!

RSS 2.0