Skitdag

Idag har inte varit någon vidare dag... Började med att Stig vägrade att äta frukost. Lyckades kanske lura i honom 4 pluttar. Ville inte alls ha. Då blev matte på dåligt humör. Det sitter i än. Fast det är inte vovvens fel. Vissa dagar blir allt skit bara. Idag är definitivt en sån dag. Kanske att det börjar släppa nu. Har fått god middag, kycklingtacos! Disken är avklarad och jag sitter i soffan mellan mina pojkar. Stig har ätit upp nästan all middag efter en hel del övertalning. Jag fullkomligt smulade sönder två frolic tillsammans med pluttarna, hällde på lite vatten och geggade ihop innan jag hällde av vattnet. Då gick det mesta ner. Liite tveksam men till slut så. Tre majs och lite sallad gick också ner. Gurkan blev bara söndertuggad. Såg ut ungefär som rullen med bajspåsar som Stig hade snott idag. Lufthål lite här och var =)

Idag var både matte och husse på promenad vid ån med Stig. Jättemysigt! Konstigt nog var det lite folk trots det fina vädret. Stig sprang omkring och donade men kom duktigt när matte eller husse ropade. På vägen hem passade han på att jaga några fåglar på gräsplätten. Jisses vad det gick! Men konstigt nog så kom han tillbaka när vi ropade. Lilla gubben! Trodde jag inte.

Igår badade Stig och matte fönade lite på pälsen. Blev sådär eftersom han envisades med att sitta på rumpan när jag fönade. Matte önskade att hon haft en tredje hand! Men han satt väldigt snällt ialllafall. Så nu börjar vi bli redo för Gotland! Nästa fredag bär det av =)

Nu ska jag fortsätta se på Grey's!


Så är såg det ut efter förra utställningen, hoppas det går bra på Gotland =)

Lite vårbilder


Vårens första runda på Skönviksberget


Husse och Stig myser lite efter vägen


Halvdana bilder till Farmor och Mormor =)


Stig och mamma, Stig luktar på blommorna, Stig i backen


Vackra Stig!
Stig leker massor hemma hos mamma och pappa i Lagga:

Med Johan


Med kottar


Pälsboll, svansen, kottarna är så förbannat snabba i svängarna - svårt att hänga med =)


När vi kommer hem är Stig jättetrött, men skulle gärna gå ut en stund till. Om man sover vid dörren borde ju inte matte och husse kunna glömma bort att man vill följa om dom ska ut! Sötnos =)


Vårtecken

Idag har jag och Stig varit på årets första runda runt Sidsjön. Ett riktigt vårtecken. Jag hade lovat Stig att vi skulle vara ute länge idag. Kan inte påstå att det var torrt och fint hela vägen runt men det var härligt ändå. Solen sken ju! Stig fick ta och bada magen lite när vi kom hem men jag tror han tyckte det var värt det ändå =) Innan vi for till Sidsjön tog vi en promenad till Nacksta och hämtade bilen som varit på service och däckbyte. Sommardäcken är nu på! Stig fick snällt vänta utanför medan matte sprang in och hämtade nycklarna. Har lovat mig själv att jag aldrig ska lämna honom fastbunden någonstans där jag inte kan ha honom under uppsikt men när jag kom fram så var det en gigantisk skylt på dörren om att inga hundar var tilllåtna. Så det var bara att sätta fast honom. Som tur var så såg jag honom hela tiden och han satt snällt och kikade efter matte. Puuh!

Nu ligger vi i soffan och grisar. Eller rättare sagt jag och Petter gör det. Stig har slocknat på ett av sina nya favoritställen. En tröja i hallen. Det andra nya bästa stället är på dörrmattan. Där kan man sova ordentligt utan att riskera att missa chansen att följa om någon går ut.

Igår var vi på Mezoyo och åt med Petters familj och familjen Wimark från Bergsjö. Jättegod mat precis som förra gången. Tänk om man hinner passa på en gång till medan det är halva priset... undra vem/ vi ska lura med oss då? snart bara en timme kvar till Grey's. Ett av mina favoritprogram =)  Apropå favoritprogram. Mitt nya favoritprogram på datorn är absolut Spotify! Rekomenderas!




Måndag

Ojoj, nu har det varit dåligt med bloggande! Vi har haft fullt upp och sen har jag väl inte haft någon vidare lust att skriva heller. Hursomhelst så har vi det rätt bra under omständigheterna. Idag har jag varit till sthlm och varit på möte. Hann med en lunch på stan med Jossan också. Jättekul att få träffa henne! Det blir ju inte så ofta nu för tiden. Stig och husse har myst hemma för sig själva.

Igår hade vi en riktig mysdag! Både vi och Stig tog sovmorgon till strax efter tio. Sen segade alla tre i sängen till strax efter lunch. Vi åkte ut till mamma och pappa och satt ute hela eftermiddagen. Stig poade på, på gräsmattan och i skogbrynet. Solade sig, luktade på allt! Åt typ allt! Massor med pinne (som i säkert en halv björk), rådjurslort, rävskit, äckelpäckel =) Han älskar verkligen att vara ute och vill aldrig gå in! Förstår honom, vem skulle inte vilja vara ute hela dagarna när solen skiner? Sätter sig med ryggen mot dörren när vi kommer hem, vill inte in... fast igår när vi kom hem och han varit igång nästan hela dagen orkade han inte protestera. Vi bar honom upp för trapporna och sen ankrade han på Petters tröja innanför dörren. Vi gick ut och åt med Stefan och Emma. Jättemysigt! I lördags var vi i Finsta och grillade med Linda och Niklas, andra Linda och andra Niklas med tillhörande Sebbe 2 år och Helen och Jocke. Jättekul att träffa dom, det gör vi gärna snart igen! Kanske att vi bjuder på lite bilder senare.

Vi har varit dåliga med kameran ett tag. Stig är inte så lätt att fånga på bild ute just nu. Han är väl still cirka en halv sekund åt gången. Men snygg är han! Och påhittig! Har massor med bra idéer =) Packa upp väskor, knycka saker! Mer om dom senare! Här kommer iallafall en liten bild på snyggpojken:


Dagbarn


Ja, eller rättare sagt daghund! En liten dvärgpincherpojke, som oftast lyssnar till namnet Wigge, har vi här på besök. Bus, benbuffé och powernaps har stått på schemat. Inte helt lätt att fånga pojkarna på bild för i vaket tillsånd är dom inte stilla alltför länge. Just nu är det vila i soffan som gäller. Ikväll när Wigge gått hem ska vi till mor och far och äta påskmiddag. Igår var vi till familjen Nord och åt italiensk buffé. Supergott! Skärtorsdag hos Petters mammas kusin, Marie och hennes Björn, supergod mat där med. All denna goda mat och alla goda efterrätter tillsammans med vårt påskägg med 2 kg godis i gör att vi förmodligen kommer att rulla fram efter påsk. Imorgon ska vi ju ha födelsedagskalas på Bergsgatan (jag) och på måndag fyller kusin Caroline år. Nu några bilder på Stigge och Wigge =)


I soffan


Dragkamp om fåret


Gissa vem som vann?


Ena sekunden....


...nästa sekund!

Glad Påsk


Stig har hittat massor med ägg....


undra vilket som är mitt?


Det här är mitt...


undra om det går att äta?


jaha... haren kommer inte på riktigt förrän imorgon...

Matte passar på att lägga in vår första vårbild!

vårens första blomma?

Vi önskar alla en riktigt glad påsk! Ät mycket godis och må gott! Många kramar från Sofie, Petter och en liten puss från Stig

Stig ska bli fotbollsproffs


Helt klart! Stig och husse hittade en fotboll som dom lånade nere vid ån idag. Gjorde inte Stig något att den var så stor... Den var jätterolig att jaga =)

Vill passa på att tacka alla som tänkt på oss. Tack för alla sms, samtal och kommentarer. Det betyder mycket för oss.

Nu är det snart påsk. Då får vi sällskap. Wigge, Fredrikas dvärgpincher ska komma och vara dagbarn hos oss. Det blir skoj! Stig kommer säkert att se till att det blir full fart =)

Stig har blivit en riktig myspropp... Fortfarande ganska busig men älskar att få mysa med matte och husse i soffan, eller på lördagsmornarna i sängen. På lördagar får man... =)



Han håller på att bli så stor killen. Pälsen växer, husse tyckte att han såg ut som ett litet lejon häromdagen. Pinkar som en storpojke också. Idag lyfte han benet så högt att han höll på att tippa över =) Behöver nog öva lite mer innan tekniken sitter! Har fått rapporter från Fredrika om att Milton har det bra på Island. Skönt! Nu får det räcka för ikväll. Natti natti!

Sov gott älskade lilla Maria

 

RSS 2.0