Taxrally med kråkan

Mamma och jag var på arken igår för att köpa hundmat. Mamma gjorde sin vanliga tur mot leksaksavdelningen för att titta om den kommit... och äntligen! Kråkan som först Agnetas Melvin skulle få och sen Stig när han kom har inte funnits på flera månader, säkert ett halvår. Men nu hade den äntligen kommit! Mamma ansåg att man inte kunde köpa en leksak åt två hundar, fy så orättvist, så Stig fick kråkan och Milton fick en likadan (fast med svans och ögon kvar) som Stigs låånga mjukistax. Tyvärr fick grabbarna vänta på leksakerna för mamma åkte till hospice för att sitta med mormor hos Seved en stund. Han har hamnat i sockerkoma och är inte kontaktbar nu så det är inte länge kvar. Jag for och hämtade hem mormor och mamma strax efter åtta. Sen kom kråkan fram ur påse och hej vad livat det blev. Alla ville ha kråkan! Stig tog täten med kråkan i munnen och sprang runt, runt i huset med Milton hack i häl. Efter ett tag blev det dragkamp så det knakade i kråkan. Milton vann och sprang glatt iväg, men skam den som ger sig tyckte Stig, pappa tappade fokus och genast knyckte Stig tillbaka den. Då blev det rally igen. Milton lessnade så Stig testade sitt eget mod genom att springa förbi honom med kråkan i mun, närmare och närmare... Men pappa var trött och ville inte jaga kråkan något mer. Till slut lessnade Stig också, så den stackars kråkan fick en välbehövlig paus. Ett öga fattades så matte tog bort det andra också, sen blev det ett litet jack vid rumpan. Ju trasigare hundleksaker, desto mer uppskattade!

Mormor sov över och nu har mamma skjutsat upp henne till hospice igen. Majlis följer med så får mamma en liten paus. Milton vilar och Stig med nyklippta klor och ny friserade tassar har precis lagt sig tillrätta i mitt knä. Snart ska vi ut och göra skogarna osäkra =)

Igår i skogen gjorde Stig ett av sina första riktiga bus. Vi gick på skoterspåret, grabbarna sprang i förväg och utforskade när det kom två joggare bakom oss. Kallade in grabbarna som kom som två skott. Duktiga killar! Fick sina godisar, Stig hann knappt svälja innan han satt av igen. Och nu spelade det ingen roll att matte ropade! Joggarna höll ju ett mycket bättre tempo än matte och Kerstin. Tjohoo! Men så fort dom var ikappjagade så vände han och kom tillbaka i full fart. Skitunge! Men men lite bus måste man väl få göra om man är valp. Resten av promenaden gick bra och det var två trötta hundar som kom hem.

I torsdags när jag var i ett svinkallt Östersund och höll i utbildning var grabbarna med mamma hela dagen. Skönt för dom! Själv for jag klockan sju på morgonen och kom hem för att hämta hundarna kvart över nio på kvällen. Blev en lång dag men förutom att det blev strömavbrott i hela Östersund i nästan två timmar gick allt bra. Alldeles innan strömmen kom tillbaka började vi att prata om att åka hem. Dom planerna fick vi dock lägga på hyllan då det visade sig att vi inte kunde komma ur garaget förrän strömmen kommit tillbaka. Vi fick ändra upplägg på utbildningen helt när det visade sig att de flesta inte ens hade sett systemet som vi skulle lära dem, men det gick ju bra det med =)

Grabbarna fick åka och hälsa på Agneta och hennes Melvin (blandning mellan bordercollie och labrador eller golden om jag inte minns helt fel). Promenad och inomhusbus blev det! Familjen Lindströms stackars katt satt uppflygen på ryggstödet till en fotölj och tittade på när tre stolliga hundar kutade omkring som galningar. Gissa om det var trötta killar som jag hämtade hem?

I fredags var det -21 grader när vi var ut på morgonpinken. Blev en kort runda vill jag lova. Stig frös så mycket att han knappt kunde röra sig. Skulle behöva två par rejäla vinterkängor till tassarna ; ) Jag var rejält förkyld på kvällen så vi låg i soffan och kollade på Let's Dance hela kvällen. Stig hade lite överskottsenergi och for omkring som en vilde och skällde, men efter en timeout i buren blev också han en riktig soffpotatis. Pojkarna tog sovmorgon och vaknade inte förrän efter nio på lördag morgon. Skönt tyckte matte som behövde en sovmorgon.

Bilder får det bli imorgon när datorn kommer hem. Kanske kan bjuda på en kråkbild! Njut av söndagen för imorgon är det måndag igen! Milton längtar för då kommer husse äntligen hem =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0