Fjällen, William 1 år, Oscar's igår osv

Längesen sist, jag vet, men det är svårt att hinna med sig ibland. Veckan har gått fort och nu är det redan söndag. Petter sover och grabbarna är med mamma i Lagga. Det blir märkligt tyst hemma när grabbarna inte är hemma. Och tänk... snart är det bara en grabb kvar. Milton åker ju till Island om mindre än två veckor. Hemska tanke! Han står ju för lugnet här hemma samtidigt som han har en del roliga saker för sig han med. Igår morse blev han så glad när han fick komma upp och mysa med oss i sängen en stund att han bara blev tvungen att leka lite samtidigt. Sen parkerade han på min mage... =) Oftast blir det jag som går upp med grabbarna på mornarna men igår skulle Petter fick morgonpinken och frukost. Bara därför tog grabbarna sovmorgon och sov som stockar fram till efter halv tio istället för till halv nio som i vanliga fall. Mysproppar!

Igår hade vi fullt upp. Började med att vi myste en stund med grabbarna i sängen, bara låg och slappade. Alla utom Stig vill säga som försökte få igång en lek sådär på morgonkvisten. När ingen annan var intresserad tog han och mystuggade lite på fåret i sängen han med. Vi har (kanske tillfälligt) låtit grabbarna komma upp i sängen och mysa på mornarna på helgerna. Det är ju så härligt att vara allihopa i sängen och mysa! När vi väl klivit upp fick vi sätta full fart. Hem till mamma för att lämna av grabbarna och iväg till Kovland på barnkalas för att fira underbara Williams 1-årsdag. Jättekul att träffa familjen Sörbrand/Fritz och alla andra som var där. Wille fick ett par skridskor (såklart), en skottkärra och hink och spade av oss. Skridskorna kan han nog inte använda ännu men dom var helt otroligt söta. Jag sökte igenom hela stan för att hitta ett par små små skridskor men det var mamma som till slut hittade dom. Vänta bara! Jag har ju alltid sagt att Wille kommer att bli en utmärkt back. Med en pappa som är forward och en mamma som varit målvakt kan det inte bli annat =) Vi ser fram emot middag med Mattias, Erica och William på Mezoyo imorgon. 

Efter barnkalaset var vi hem till Lagga och tog ut pojkarna på promenad på sjön. Vi tränade lite samtidigt på att grabbarna ska hålla koll på oss när vi är ute och går istället för att vi ska hålla reda på dom. När vi märkte att dom var distraherade av något så sprang vi snabbt iväg åt något annat håll för att dom skulle springa efter. Dom var så duktiga grabbarna. Stig är inte så lättlurad så när vi väl hade försvunnit en gång höll han blåkoll på oss för att vi inte skulle försvinna igen. På kvällen kom Magnus och Stefan hem till oss och drack lite öl. Senare på kvällen gick vi ner till familjen Zetterström för att möta upp Niklas, Sara och Josefine. Vi blev kvar en stund, grabbarna pratade hockey med Niklas pappa Ulf medan vi tjejer satt i köket och drack lite mer vin och surrade med Niklas mamma. Det är alltid lika trevligt att träffa Niklas och Sara och familjen Z! Vi gick vidare till Oscar's och blev kvar där till stängning. Sen blev det den obligatoriska kebabtallriken på Kebabcity. Helt otroligt vad hungrig man blir när man varit ut!

Tidigare i veckan var vi med Petters familj till Vemdalen. Jättehärligt! Jag har ju varit i Vemdalen många, många vintrar när jag var yngre och det var helt underbart att åka tillbaka. Jag kände mig som hemma direkt. Vi bodde i Petters mammas arbetskamrats lägenhet direkt vid Hovdebanan, vilket är i princip mitt i backen. Grabbarna var med oss i längdspåret och gjorde en bejublad debut där. Stig är ju som bekant en ganska aktiv hund och tyckte att det var helt underbart att få springa med i spåret. Så länge vi åkte först vill säga. För att det inte skulle bli för lång tur för dom kortbenta fick dom åka i våra famnar nerför backarna. Stig tyckte att det gick jättebra att åka i mattes famn så länge vi åkte först vill säga. Åkte någon annan före eller om vi blev omkörda skrek han som en stucken gris. Han har vinnarskalle den lilla hunden! Måste vara efter matte =) Milton tog som vanligt skidåkningen med ro. Såg ut som om han inte gjort annat än sprungit med i skidspåren. Joggade brevid och ibland framför husse och såg ut att trivas med livet! Han är en riktig livsnjutare Mille =) Båda pojkarna tycker att det enda rätta är att springa i spåret. Båda tassarna får plats i ena spåret och det är inte lika mycket lössnö där. Stig blängde lite på Elin när han upptäckte att hon också åkte där! Det var ju hans spår!
Maja och jag fick vara med när Stig för första gången blev lite vaktig. Vi satt i soffan i stugan när det kom en skidåkare och hoppade förbi precis utanför fönstret. Stig blev överraskad, skällde till och kollade på mig först sen Maja, när ingen av oss gjorde något åt skidåkaren blev han tvungen att morra lite och skälla lite dovt på den igen. Matte uppskattade inte den lilla vovvens kaxighet så han fick ligga snällt på golvet tills han blivit snäll igen. Det fungerar rätt bra nu, att han får ligga stilla på sidan när han blir för upphetsad och inte kliva upp förrän han fått tillåtelse. 

Längtar efter lillasyster nu! Hennes födelsedag närmar sig och det kommer att kännas jättekonstigt att inte ha henne hemma då. Hon kommer iallafall hem i april när hon byter destination från Gran Canaria tillbaka till Rhodos igen. Så nu ska vi börja kolla på resa till Rhodos till sommaren. Ska bli kul att åka tillbaka dit. Fanns många fina stränder en bit utanför Rhodos stad dit man lätt kunde ta sig. Längtar! Men först ska vi ju till NY. Det ska också bli kul! Petter håller på att planera allt han vill göra för fullt. 
 
Nu ska jag väcka min älskling, se om vi ska ta en lunch på stan innan vi hämtar pojkarna. Här kommer lite bilder från den senaste veckan!


Födelsedagsbarnet äter tårta så det står härliga till! Hela tre bitar fick han i sig =)


Williams kusin Meja och hennes mamma Sara tycker också om tårta!


Björn och Marie har vi nog inte träffat på närmare tre år. Här är Petter med deras söta Tyra!


Docksöta Milia provleker Williams nya klossar


Det är ju slutspel så strax innan nedsläpp åkte matchtröjan på... fel tröja kan man tycka!


Hela flocken i skidspåret, Stig laddad som få =)


Elin och Milton i slalombacken

Kommentarer
Postat av: Marie

Roligt att se lite kort från igår!!

Jättekul att träffa er, var alldeles för länge sen!!

2009-03-08 @ 16:28:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0