Fullspäckad helg

Vilket trist väder det blev idag! Stig och jag hann nästan hem från vår promenad innan regnet började. Nu öser det ner. Jag har spolat av en lortig Stig och nu sitter jag och tittar på regnet. Surt! Ser att det inte bara är Stig som är lortig utan att han lyckats lorta ner mina byxor också. Han håller på att fälla ur nu också så det är hår överallt.

Vi har iallafall haft fullt upp i helgen. I fredags var vi med Helene och Jocke ut till Skatan. Tittade på hennes föräldrars nya stuga och åt middag med dom på restaurangen. Jättegod fisksoppa med ostbricka till efterrätt. Fick jag välja ett ställe i närheten av Sundsvall att ha en stuga i skulle det nog bli skatan. Det är så mysigt där!

Lördagen bjöd på en heldag med familjen Sörbrand/Fritz. Först var vi upp på norra berget, fikade, tittade på djuren, lekte i lekparken och åt glass. Jätteskönt att bara vara! Senare på eftermiddagen for vi till Kovland. Tog ett bad i ån. Till husses stora förtjusning tog Stig sina första simtag. Helt frivilligt var det inte men när Stig lyckats blöta ner hela sig och därefter skuttat omkring på sandbanken var det inte så mycket annat att göra än att stoppa honom i ån. Lite skönt tror jag han tyckte att det var. Sen fick han tillbringa resten av badresan invirad i en handduk i mattes famn. När söta Wille hade kvällat åt vi "vuxna" pizza och såg på film. En jättemysig kväll! Måste göras om snart. William växer så fort och det är så härligt att se hur han växer upp till en supermysig liten pojke. Både jag, Petter och Stig fick många kramar av charmtrollet innan dagen var över =)

Söndagen blev en liten slappare dag. Vi var hem till mor och far som precis kommit hem från Rhodos. Efter en stunds snack i skuggan blev det bäckbygge. Mamma har grävt en bäck i sin rabatt och har efter några års problem med bla. katter som trampar på stenarna när de ska dricka ur bäcken så det blir läckage köpt en stenmatta att lägga i botten. När vi lagt mattan på plats började arbetet med att snygga till så att det inte såg ut som ett halvfärdigt akvarium. Petter var arbetsledare och designer medan jag och mamma tvättade och bar stenar. Stig hjälpte också till (läs stjälpte) genom att trampa omkring bland stenarna och inspektera husses arbete, dricka vatten ur vattenslangen mm. Blev inte helt klart men en bra början. Vi hann med grilla också, gott!

Igår gick Stig och jag ut direkt efter jobbet och styrde kosan mot Bergsåker och min mormor. Tre vattenpauser, en timme och tiominuter senare var vi framme. Petter kom efter när han var klar med träningen och vi fick god mat och gott fika hos mormor. Man skulle ju ha kunnat tro att en liten tax med korta ben skulle vara trött efter en så pass lång promenad, men inte Stig inte. Han kom snabbt ihåg vad som var så roligt hos mormor! Upp i soffan (väl värt att veta att i våran soffan hoppar han aldrig upp, tror inte han fattat att han kan) och attackerade alla mormors mjukdjur som står ovanför ryggstödet. En efter en åkte de ner på golvet och fick sig en omgång stryk. Märks iallafall idag att han höll igång igår för imorse var det verkligen en trött hund som tillslut släpade sig upp. Så idag fick det bli en lite kortare promenad nere vid ån. Inga fåglar var det där idag så det fanns ingen att jaga... kanske var tur annars kanske jag fått bära Stig hem.

Nu ska jag gå och laga lite mat. Ska försöka hinna träffa Kicki ikväll eftersom hon åker imorgon så jag väntar bara på att hon ska bli klar i stallet =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0