Nästa födelsedag...

är idag! Idag fyller mattes stora hjärta 26! Grattis Petter! Har firats med tårtkalas för hans släkt och min släkt. 15 personer var vi i vår lägenhet på 55 kvm. Det var folk överallt, men väldigt trevligt. 6 tårtor har vi bakat idag. Tre fick åka med till ishallen eftersom hela laget ska bjudas på tårta när man fyller år. Resterande hade vi hemma. Alla gick inte åt så imorgon blir det tårta till mina kollegor! Nu disken...

Tänk vad tiden går fort...

Idag fyller mattes lilla hjärta ett år! Firas som sig bör med korvkalas i soffan =)Trötta grabbar...


Stig har bäddat ner sig med husse... och ingen av dom planerar att kliva upp inom en snar framtid... =)

Golfhund

Idag har vi haft en heldag i Hälsingland. Petter skulle spela golf med André och Andrés bror Erik så vi begav oss till Gnarpsbaden golfbana tidigt (nog är väl kl 8.30 tidigt om man har semester?!). Jag tänkte passa på att umgås med Andrés tjej Madde. Vi har bara träffats en gång förut men det kändes inte som om det skulle bli några problem. Vi hade inte hunnit ordna någon hundvakt åt Stig då allt bestämdes sent igår kväll så han fick följa. Som tur var blev det inte lika soligt som vädergubbarna lovat. Alldeles lagomt för en liten tax på turné. Det hela började med att alla blev sena till golfbanan då vi ringde kl 8 och fick veta att enda lediga tiden som fanns var 9.00. Det löste sig bra och grabbarna fick gå ut 9.30 istället. Jagoch Madde tog bilen till Mellanfjärden och spelade minigolf och åt glass. Vi hade jättetrevligt. Stig hittade en ny kompis i form av en fyra månaders valp, såg ut att vara någon typ av stövare. Stig verkar dock ha kommit lite till den ålder då han tycker att valpar är roliga i lagoma mängder. Efter några minuters hejande och bus så hittade han valpens ben. Ett riktigt ben, inte något som går att köpa på djuraffärer. Han glömde snabbt valpen som glatt hälsade vidare och smakade på benet. Det var så gott att han försökte smyga iväg med det... kanske att ingen skulle se. Men det gjorde matte så han fick smaka en stund sen gick vi vidare. Innan vi gick fick valpen iallafall en snabb puss. Kompis!

Vid strax före tolv tänkte vi att grabbarna nog inte hade så lång tid kvar tills de skulle ha spelat sina 18 hål så vi for tillbaka till golfbanan. Men icke! De kom precis tillbaka efter sina första 9. Suck! Det var några riktiga sölkoppar som gått före så de 9 första hålen hade tagit jättelång tid. Så vi gick med de sista 9. Det visade att Stig är en riktig goldhund! Första hålen var han så upphetsad att han inte visste riktigt vad han skulle göra. Dels ville han gå före alla andra, dels var det massor med folk överallt. En del drog på något som nästan såg ut som barnvagnar... spännande! Till slut lugnade han sig och traskade runt på banan. Fick skutta lite med kopplet i släptåg och då blev han mycket lugnare. Satt snällt och tittade när husse slog.

Efter golfen bar det iväg till Bergsjö, där vi efter ett snabbt stopp hos Petters föräldrar for till stranden. André och Madde hade farit i förväg och sjösatt vattenskotern. Efter lite strul efter att linan fastnade i insuget under skotern fick Petter äntligen åka lite vattenskidor. Efter några försök gick det riktigt bra och han kunde åka en sväng. Stig gillade inte att husse var i vattnet. Att han dessutom åkte utåt gjorde inte saken bättre. Stig såg det som hans uppgift att varna husse. Om det var för att han kunde bli blöt (vilket Stig själv tycker är fruktansvärt) eller av rädsla för att husse skulle försvinna vet jag inte... skrek gjorde han iallafall. Kanske han bara var upphetsad... André åkte också, på en skida, inte helt oväntat var han en fena på att åka. Petter fick provköra vattenskotern och blev helt såld. Hade vi bara haft råd hade han köpt en imorgon. Till Petters stora förtjusning tordes Stig bada benen och magen idag... Husse vill så gärna ha en vattenälskande hund! Det kanske kommer... Vi hade en supertrevlig dag och jag hoppas verkligen att vi hinner ses mer innan sommaren är över... vi får väl se hur det blir med det... både Petters och Andrés säsong drar ju igång nu. Hoppas att vi ändå hinner!  

Innan vi for hem var vi förbi familjen Wimark, där Petters föräldrar höll hus, och fick supergod kaka och en värmande kopp te. Stig fick stanna i bilen för han hade verkligen svimmat... helt slut efter en lång dag. Det är vi också så nu ska vi äta lite sen är det sängen som gäller. Stig har redan gjort kväll på soffan.


Stig går igenom taktiken med husse


Alla spanar efter bollen


Husse in action


Madde, André och Petter på stranden


Pricken bakom skotern är Petter =)


Husse med sin nya kärlek


Skogstur

Nu ligger Stig och jag i sängen och vilar en stund efter en händelserik skogstur. Petter är och spelar tennis. När han kommer tillbaka ska vi gå ut och äta. Lutar åt Oscar's eller Lörudden. Ska bli mysigt! 

Idag har vi varit på utflykt till Skönviksberget. Först var Petter och jag ute och sprang en stund. Intervallträning, superjobbigt! Det var inte igår vill jag lova... =) Sen var det Stigs tur att få röra på sig. Stig älskar verkligen skogen och vi njöt alla tre av vår tur. Vi hittade mycket smultron som vi plockade. Stig hade lite svårt att förstå vad som var så intressant. Han satt otåligt och väntade men provade också att gå med näsan ner i marken och söka. Han hittade inget som kunde förklara vad tokfolket hade för sig. Lite längre fram kom en sträcka där det växte mycket blåbär. Vi plockade och åt och pratade om att åka tillbaka senare i veckan för att plocka. Stig jagade fjärilar och skuttade glatt omkring...


Smultron - finns det något godare?!


Stig poar på bland blåbären


En jättefin fjäril som Stig ville dräpa

Allt kunde varit perfekt om det inte var för det som hände sen... Jag hade innan berättat för Petter att det brukar vara orm i markerna, men vi konstaterade att det inte riktigt var ormväder. När vi komit ungefär halvvägs på elljusspåret ser Petter att Stig stannar för att lukta på något. I nästa sekund ser han vad Stig stannar för att lukta på... en ORM! Snabbt som bara den gjorde husse en heroisk insats och roffade åt sig Stig. Mattes heroiska insats bestod att snabbt som ögat leda flocken i flykten! Dock utan att gallskrika denna gång... =) Det var tydligen en riktigt fet stor huggorm som Stig hittat. Husse ville gå tillbaka och peta på den med en pinne... det ville INTE matte. Det var den största som Petter sett och då har ju ändå han sett en del orm i sina dar som Bergsjöbo. Tur att den inte hann hugga... Kanske var det för att den nyss ätit och var lite seg efter det. Även fast vi hade medicin med till Stig så är det ju inget man vill råka ut för. Hade det inte varit för att Stig var med hade jag förmodligen grinat och hysteriskt sprungit allt jag kunnat hela vägen till bilen. Jag tycker att det är riktigt otäckt att träffa på orm. Instängda i terrarium gör det mig inget, men lösa ute i skogen tycker jag att dom är läskiga som bara den. Kan vara så att min mamma smittat mig lite med sin ormskräck. Jag vet inte hur många utflykter vi avbrutit när jag var liten för att mamma träffat på orm i skogarna. Ett av mina första minnen är när vi plockade bär med mammas farmor i skogen. Johan var liten för han låg i barnvagnen som mina föräldrar glatt drog med sig till skogs. Vi var inte långt hemifrån för vi hade inte bilen med oss. Mammas farmor var en rolig prick som hade mycket för sig. Gammal blev hon också, nästan 100 år. Hon är nog den som skrämt min mamma för ormar. Naturligtvis så träffade dom på en orm i skogen den dagen. Det bar snabbt av hemåt, mamma med vagnen, jag och gammelfarmor. För varenda rot som vi klev över skrek gammelfarmor hysteriskt ORM! Mmm, inte svårt att förstå var mamma fått sin ormskräck från.

Åter till vår lilla skogstur idag... den var nämligen inte över. När vi nästan var tillbaka vid bilen fick vi för oss att ta en genväg för att slippa de sista branta uppförsbackarna. Misstag! Vi hade inte mer än kommit upp på elljusspåret när jag såg något som såg ut som endera en liten ormbäbis, en del av en orm eller en svans från en kopparödla. En halv sekund senare satt den i Stigs mun. Då kom skriket! Jag skrek, han släppte och sen ledde matte än en gång flocken i flykten. Stackars Stig såg lite sårad ut.

Vi blev tvungen att svänga förbi mamma och pappas hus och berätta om den fasansfulla händelsen. Det visade sig att vi kom precis lagomt för att få lite lunch, hamburgare! Hoppas bara att vi inte skrämde min stackars mor så att hon drömmer mardrömmar om ormet inatt. Skulle inte förvåna mig!

Nu duschen, snart middag! =)


Det tar på krafterna att träffa ormet!

Varför måste man städa på semestern?

Jamen hur tråkigt är det inte. Idag är det riktigt fint väder och vad gör vi? Jo, vi städar! Väldigt välbehövligt kan tilläggas... Upptäckte att jag har ytterligare en av min mammas sjukdomar. Igår när berättade hon att hon tycker att hon måste städa och vad börjar hon med...? Städa i garaget! Bra prioritering! Där hon aldrig spenderar tid och dit det aldrig kommer någon. Idag när jag skulle börja så blev jag tvungen att först städa Stigs saker. Han har ju under tiden vi hållt på med försäljning av lägenheten tillfälligt bott i en flyttlåda. Så då tog jag fram alla hans saker, kastade det som han lekt sönder eller sånt som han inte beöver längre och plockade in alla saker i hans låda. Blev lite nostalgisk när jag hittade halsbandet som han hade på sig när han flyttade hem. Herrejisses, så litet det var! Reflexvästen som Petters mamma köpte innan han flyttade hem, som jag aldrig trodde han skulle växa i, provade vi och den passade alldeles utmärkt. Han har blivit stor den lille mannen. Stig är ju en duktig kille och hjälpte snällt till att städa bland sina saker. På sitt eget vis förstås. Nåväl när hans saker var städade kunde jag bara inte fortsätta förrän jag klippt klor och tassar på den lille mannen. I och för sig var det ganska smart då jag ett antal gånger städat hela lägenheten och sen kommit på att jag bara måste klippa klor och tassar... Då är det ju trevligare att göra det innan så slipper man städa en gång till på en gång. Efter att klor och tassar blivit klippta fortsatte städningen. Skulle ställa in ett par flaskor i badrumsskåpet och fick helt plötsligt för mig att jag nog måste plocka ut alla saker även ur badrumsskåpet och städa i ordning där. Lyckades dock hejda mig denna gång. Det är ju faktiskt snart bara en månad tills vi ska flytta. Jag kan ju inte behöva vända ut och in på lägenheten nu.... Det kommer nog att bli tillräckligt mycket plocka, packa och städa snart. Det där tror jag är typiskt både mig och mamma och tyvärr även lite typiskt Petter. Ibland när vi har bråttom men ändå anser att vi måste städa kan vi börja rycka ur kläder ut garderoberna eller saker ur någon låda för att det ser helt förjävligt ut där istället för att göra det som måste göras och ta resten sen.

Nu är det inte mycket kvar... jag ska snart fortsätta härja runt med dammsugaren. Hjälpredan (Stig) har somnat på dörrmattan och ligger och smådreglar på tröskeln. Han är fortfarande helt slut efter sin "semester". =)

Igår var vi en sväng i Birsta och uträttade lite ärenden. Bland annat skulle Petter beställa nya skridskor. Han har varit riktigt nervös att de inte ska hinna komma innan dom går på is men det verkar som om de kommer redan nästa vecka och då har han väl ungefär en vecka tillgodo. Senare på eftermiddagen var Stig, jag och min mamma och hälsade på farmor på hemmet. Hon pratar inte om annat än Stig och har längtat så efter att han ska komma och hälsa på. Vi chansade och åkte dit och som tur var arbetade personalen som inte är allergiska. Stig tyckte det var en mycket rolig utflykt och hejade glatt på alla. Farmor verkade tycka det var väldigt kul att vi (läs Stig) kom på besök och innan vi for fick vi så lov att gå förbi hennes väninna Elin så att hon också fick se. Ojojoj, så många gånger han fick höra hur snygg han var.... och hur snäll han var. Sen for vi hem och Stig somnade. Han sov och sov och sov. När Johan kom hem från jobbet klev han upp och gick till trappen. När Johan inte kom upp tillräckligt fort gick han och la sig igen och klev inte upp när Johan hejade på honom. I vanliga fall är det en av höjdpunkterna i Lagga, när Johan kommer hem från jobbet. Då brukar det bli lek och bus en stund! Den enda ansträngning Stig gjorde var när han tappert försökte ta ihjäl en vattenmelon. Då önskade matte att kameran varit med. Det gick sådär kan jag meddela men jag skar några bitar åt honom som snabbt försvann. Mumma!

Nu ska vi städa klart så att vi får göra något roligare!


Hoppsan, det är visst någon som ätit morot här! =)

Mera semester

Tänk om man alltid kunde få ha semester! Eller iallafall två rejäla gånger om året. Det är ju så skönt att inte göra särskilt mycket, få sova lite extra på morgonen och ha tid till att göra sånt man i vanliga fall inte hinner med. Vi har haft några sköna dagar hemma. I förrgår var vi ner på stan, Petter, jag och Stig. Åt sushi på uteservering och mjukglass på torget. Jättemysigt! Igår var vi först en sväng till farmors hus. Petter ska sälja det åt oss så det var dags för fotografering. Stig och jag konstaterade att det blir mycket plommon i år och passade på att äta lite jordgubbar. Sen var Stig och jag till Lagga och åt lunch med mamma medan Petter for till stan och tränade. Stig hade en dag igår när han var så trött att han bara somnade hela tiden. Mitt i leken, med benet i munnen osv. Diskussionen om hur en tax ska åka nercabbat har fortsatt. Stig tycker bestämt att han ska få stå med frambenen på instrumentbrädan eller möjligen åka baklänges med frambenen på mattes axel och känna på fartvinden. Matte anser att taxar får så lov att ligga eller möjligen sitta i knä snällt och stilla. Matte vinner nästan jämt diskussionen, men om han någon gång får åka med tassarna på instrumentbrädan njuter han i fulla drag och ser ut som en kung =)

Nu ska vi dra upp husse, äta lite frukost och se vad vi ska hitta på idag. Petter ska spela golf mot kvällen så det blir nog inget avancerat men kanske vi tar en sväng ner på stan. Vi får väl se. Längeheten skulle behöva städas också.... antar att man måste göra sånt även fast man har semester.

Jag har lagt över några bilder från mobilen...


Sist Tessan var hemma tog hon en powernap på golvet... Stig ser fundersam ut...


Men löser snabbt uppgiften... vakna, vakna tokiga Terese!

Nu tycker Stig att jag ska sluta för nu har han parkerat huvudet på tangentbordet... Ha en bra dag allihopa!

Hemma igen!

Ja, så var vi hemma igen hela lilla familjen! Jag och Petter kom hem 7 timmar senare än tänkt kl 9.00 igår morse. Efter några timmars sömn, en välbehövlig dusch och McDonalds lunch for vi till Västerböle för att hämta hem lilla hjärtat. Stig har varit först hos mamma och pappa i Laggarberg sen hos Ingela i Västerböle. Det var en trött men lycklig hund som vi hämtade hem. Inte så konstigt att han är trött, det är ju så roligt att busa med Juli. I söndags var det utställning i Alfta. Både Stig och Juli fick etta med hp och superfin kritik. Jätteroligt! Stort tack till Ingela och Fredrika som tog med sig Stig så att han fick vara med när jag själv inte kunde åka. 

Vi då? Jo vi har haft det jättebra. Kanonväder hela veckan. Vi har solat och badat, ätit gott och bara tagit det lugnt. Varit på båtutflykt, solat i vackra Kalithea och på Tereses lediga dag hyrde vi bil och vandrade i fjärilsdalen och badade i Tsambika. Underbart! På fredag kväll åt vi kanongod mat dessutom. Nog för att pastan var bra i Italien men jag blev besviken när jag åt spaghetti med skaldjur i Rom. Kan vara för att Nikos på Rhodos har världens godaste spahetti frutti di mare. Med jättemycket skaldjur! Mumma! =)

Det var som vanligt jättekul att träffa lillasyster och jag hade gärna tagit med mig henne hem när det var dags att fara. Nu dröjer det ju innan vi ses igen. Förhoppningsvis kommer hon hem minst ett par dagar innan hon byter destination i oktober. Längtar redan! Det är ett hårt inte direkt välbetalt jobb hon har men jag kan ändå förstå varför hon väljer att göra det. De dagar hon är ledig skiner solen nästan jämt, hon har flera vackra stränder på lagomt avstånd och massor med trevliga kollegor.

Igår tyckte Stig att livet var på topp när vi åkte från Västerböle. Vi har bytlånat bil med Petters pappa så vi åkte nercabbad BMW hem. Det innebar att Stig inte kunde åka i sin bur utan fick sitta i mitt knä. Näsan gick som bara den hela vägen till stan. Stig tycker dessutom att det är härligt att känna fartvinden, så han njöt i fulla drag. Eftersom vi inte setts på länge skämde vi bort honom lite extra igår. Han fick stå i mitt knä med frambenen på hanskfacket och titta ut tills vi kom till stora vägen. Då bäddade han ner sig och somnade. Gissa om han såg ut som en kung =)

Nu ska Stig och jag gå ner på stan och uträtta några ärenden och möta upp husse. Om jag lyckas väcka Stig vill säga. Han ligger tätt intill mitt ben och jag tror han drömmer att han leker med Juli. Bakbenen går som små trummpinnar =)

Lite bilder från Rhodos:


Petter och Terese i fjärilsdalen


Stranden i Tsambika


Middag på Nikos


Niko's spaghetti frutti di mare


Vackra Kalithea


RSS 2.0