Golfhund

Idag har vi haft en heldag i Hälsingland. Petter skulle spela golf med André och Andrés bror Erik så vi begav oss till Gnarpsbaden golfbana tidigt (nog är väl kl 8.30 tidigt om man har semester?!). Jag tänkte passa på att umgås med Andrés tjej Madde. Vi har bara träffats en gång förut men det kändes inte som om det skulle bli några problem. Vi hade inte hunnit ordna någon hundvakt åt Stig då allt bestämdes sent igår kväll så han fick följa. Som tur var blev det inte lika soligt som vädergubbarna lovat. Alldeles lagomt för en liten tax på turné. Det hela började med att alla blev sena till golfbanan då vi ringde kl 8 och fick veta att enda lediga tiden som fanns var 9.00. Det löste sig bra och grabbarna fick gå ut 9.30 istället. Jagoch Madde tog bilen till Mellanfjärden och spelade minigolf och åt glass. Vi hade jättetrevligt. Stig hittade en ny kompis i form av en fyra månaders valp, såg ut att vara någon typ av stövare. Stig verkar dock ha kommit lite till den ålder då han tycker att valpar är roliga i lagoma mängder. Efter några minuters hejande och bus så hittade han valpens ben. Ett riktigt ben, inte något som går att köpa på djuraffärer. Han glömde snabbt valpen som glatt hälsade vidare och smakade på benet. Det var så gott att han försökte smyga iväg med det... kanske att ingen skulle se. Men det gjorde matte så han fick smaka en stund sen gick vi vidare. Innan vi gick fick valpen iallafall en snabb puss. Kompis!

Vid strax före tolv tänkte vi att grabbarna nog inte hade så lång tid kvar tills de skulle ha spelat sina 18 hål så vi for tillbaka till golfbanan. Men icke! De kom precis tillbaka efter sina första 9. Suck! Det var några riktiga sölkoppar som gått före så de 9 första hålen hade tagit jättelång tid. Så vi gick med de sista 9. Det visade att Stig är en riktig goldhund! Första hålen var han så upphetsad att han inte visste riktigt vad han skulle göra. Dels ville han gå före alla andra, dels var det massor med folk överallt. En del drog på något som nästan såg ut som barnvagnar... spännande! Till slut lugnade han sig och traskade runt på banan. Fick skutta lite med kopplet i släptåg och då blev han mycket lugnare. Satt snällt och tittade när husse slog.

Efter golfen bar det iväg till Bergsjö, där vi efter ett snabbt stopp hos Petters föräldrar for till stranden. André och Madde hade farit i förväg och sjösatt vattenskotern. Efter lite strul efter att linan fastnade i insuget under skotern fick Petter äntligen åka lite vattenskidor. Efter några försök gick det riktigt bra och han kunde åka en sväng. Stig gillade inte att husse var i vattnet. Att han dessutom åkte utåt gjorde inte saken bättre. Stig såg det som hans uppgift att varna husse. Om det var för att han kunde bli blöt (vilket Stig själv tycker är fruktansvärt) eller av rädsla för att husse skulle försvinna vet jag inte... skrek gjorde han iallafall. Kanske han bara var upphetsad... André åkte också, på en skida, inte helt oväntat var han en fena på att åka. Petter fick provköra vattenskotern och blev helt såld. Hade vi bara haft råd hade han köpt en imorgon. Till Petters stora förtjusning tordes Stig bada benen och magen idag... Husse vill så gärna ha en vattenälskande hund! Det kanske kommer... Vi hade en supertrevlig dag och jag hoppas verkligen att vi hinner ses mer innan sommaren är över... vi får väl se hur det blir med det... både Petters och Andrés säsong drar ju igång nu. Hoppas att vi ändå hinner!  

Innan vi for hem var vi förbi familjen Wimark, där Petters föräldrar höll hus, och fick supergod kaka och en värmande kopp te. Stig fick stanna i bilen för han hade verkligen svimmat... helt slut efter en lång dag. Det är vi också så nu ska vi äta lite sen är det sängen som gäller. Stig har redan gjort kväll på soffan.


Stig går igenom taktiken med husse


Alla spanar efter bollen


Husse in action


Madde, André och Petter på stranden


Pricken bakom skotern är Petter =)


Husse med sin nya kärlek


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0